Kadın sağlığına dikkat çekmek için tansiyon

Kadın sağlığına dikkat çekmek için tansiyon ölçtüler -Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından kadınların tansiyonu ölçüldü


SİVAS (A.A) - Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından kadın sağlığına dikkati çekmek için kadınların tansiyonu ölçüldü.
     Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesi başkan yardımcısı Munise Amca, kent meydanında düzenlenen etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddet olaylarında artış yaşandığını öne sürdü. Kadın ve erkeğin eşit hak ve özgürlüklere sahip olarak yaşayabileceği bir Türkiye için çaba göstermenin her zamankinden daha önemli hale geldiğini ifade eden Amca, Cinsiyet ayrımı yapmaksızın barış içerisinde özgür ve mutlu bir ülkede yaşamayı diliyorum dedi.
     Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Nurten Yanalak da kadınların tansiyonlarını ölçerek kadın sağlığının önemini vurgulamak istediklerini söyledi. Yanalak, emekçi kadının sağlıklı olması gerektiğini vurguladı.
     Konuşmaların ardından Cumhuriyet Kadınları Derneği gençlik kollarına üye tıp fakültesi öğrencilerinin katılımıyla kent meydanından geçen ve tansiyonunu ölçtürmek isteyen kadınların tansiyonları ölçüldü.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Kadın sağlığına dikkat çekmek için tansiyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER