Kadınlar ev kazaları konusunda bilgilendiriliyor

Kadınlar ev kazaları konusunda bilgilendiriliyor


MERSİN (A.A) - Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle yürütülen Ev Kadınları Eğitimi (EVKA) projesi kapsamında kadınlara ev kazalarını önleme konularında eğitim veriliyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yaş grubundan kadınların ilgi gösterdiği proje kapsamında katılımcılar, hukuk kuralları, ev kazaları ve ilk yardım konularında bilgilendiriliyor.
     Proje kapsamında Toroslar Belediyesi Konferans Salonunda eğitim veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Güran Dinçer en güvenli yer sayılan evlerde dahi birçok kaza riski bulunduğunu ifade etti.
     Ev kazalarından en çok 0-4 yaş arası çocukların etkilendiğini belirten Dinçer, şunları kaydetti:
     Çocukların karıştığı kazalarının yüzde 70 ve 75i evde meydana geliyor. Evde kazalar sonucu ölen çocukların yüzde 70i ise 4 yaş altında. Yani tamamen kontrolsüz oldukları yaştalar. Onun için her türlü sağlıklı ortamı çocuklarımıza sağlamamız lazım. Kibrit, benzin, alkol, gaz ve kolonya gibi yanıcı maddelerden çocuklarımızı uzak tutmalı, elektrik ocakları ve şöminelerden çocukların ateş ile temasını önleyecek özel koruyucular kullanmalıyız. Ağzınızda sigara var ise çocuklarınızı kucaklamayınız ve sigara içmeyiniz. Yani çocuklarınızın nefes yollarına yakın mesafede sigara dumanı almasına izin vermeyiniz.
     Soru ve cevap şeklinde sona eren seminerin ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, EVKA projesine sunduğu katkılar nedeniyle Dr. Dinçere teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadınlar ev kazaları konusunda bilgilendiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER