Kadınlara şiddete karşı kendini savunma eğitimi

Kadınlara şiddete karşı kendini savunma eğitimi -Operasyonel Yakın Savunma Teknikleri Eğitmeni Murat Atılgan, Antalyadaki seminerde kadınlara olası bir saldırıdan nasıl kurtulmaları gerektiğini uygulamalı olarak anlattı (Fotoğra


ANTALYA (A.A) - Operasyonel Yakın Savunma Teknikleri Eğitmeni Murat Atılgan, Antalyalı kadınlara şiddete karşı kendilerini savunma eğitimi verdi.
     Antalya Kültür ve Sanat Gönüllüleri Vakfı ile Antalya Kültür Sanat Vakfının ortaklaşa düzenlediği Kadına Şiddete Hayır Kişisel Korunma Teknikleri adlı seminer, Antalya Kültür Merkezinde yapıldı.
     Japon savunma sanatı ninbudo ve aikijutsu ustası Murat Atılgan, izleyici kadınlara kendilerini herhangi bir saldırı halinde nasıl savunmaları gerektiğini uygulamalı olarak anlattı. Esprili anlatımıyla izleyicilere keyifli dakikalar yaşatan Atılgan, kendini savunmada saldırganı şaşırtıp en kısa sürede olay yerinden uzaklaşmanın en iyi savunma yöntemi olacağını söyledi.
     Saldırgan kişinin vücuduna sarıldığında kurtulmak için aynı yöntemle karşılık vermenin yanlış olacağına dikkati çeken Atılgan, bunun yerine boş kalan ellerle saldırganın hassas noktalarına yapılacak sert vuruşların karşıdaki kişiyi şaşırtacağını, bunun da kaçmak için fırsat yaratacağını ifade etti.
     Ellerde baş parmak ve orta parmağın en güçlü parmaklar olduğunu anlatan Murat Atılgan, kaburga kemikleri arası ya da boyuna vurulacak sert bir parmak darbesinin saldırgana acı vereceğini söyledi.
     Antalya Kültür ve Sanat Gönüllüleri Vakfı Başkanı Mehmet Çınar da Antalyalı kadınlardan sivil toplum örgütlerinde daha çok görev alıp, kent gündemini oluşturmalarını istedi. Türkiyede günde 3 kadının şiddete uğradığını belirten Çınar, kadınların örgütlenerek haklarına sahip çıkması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kadınlara şiddete karşı kendini savunma eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER