Kadirlide susam üreticinin yüzünü güldürüyor

Kadirlide susam üreticinin yüzünü güldürüyor


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde hasadına başlanan susam, üreticisinin yüzünü güldürüyor.
     İlçe Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda ekimi azalan susam bitkisinin geçen yıla oranla bu yıl verim olarak üreticisini sevindirdiğini söyledi.
     İspir, ilçe genelinde yaklaşık 3 bin dekar alanda ekimi yapılan ve hasadına başlanılan susamın dekara 35 ile 45 kilogram arasında verim alındığını belirterek, Simit ile pide ekmeğinin vazgeçilmezi ve tahinin ham maddesi olan susam, diğer yıllara oranla bu yıl verim olarak üreticisini sevindiriyor. Gıdadan kozmetiğe geniş bir kullanım alanın bulunan susam, geçen yıl kilosu 4 TL iken bu yıl 5 TLden satılıyor şeklinde konuştu.
     Karatepe köyünde yaşayan Sami Türkmenoğlu ise bölgede küncü olarak bilinen susam hasadının diğer yıllara oranla bu yıl daha kaliteli ve fazla verim verdiğini ifade etti.
     Türkmenoğlu, imece usulü köylülerin bir araya gelerek elleriyle hasat ettiği susamın 2 veya 3 hafta süreyle kule şeklinde kurutulduğunu hatırlatan Türkemenoğlu, sopa ile vurularak taneleri döküldükten sonra elendiğini ve zahmetli bir yolculuk sonrası satışa hazır hale getirildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kadirlide susam üreticinin yüzünü güldürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER