Kadirlide zeytin üreticilerinden organize

Kadirlide zeytin üreticilerinden organize sanayi bölgesi isteği


OSMANİYE (A.A) - Kadirlide zeytin üreticileri zeytin ve zeytin yağı ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmasını istiyor.
     Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah tarafından gündeme getirilen ve üreticilerin de desteklediği Kadirli Zeytin ve Zeytin Yağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda adım atılmasını istediklerini söyledi.
     İspir, yöredeki zeytin üretim alanlarının, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün katkısıyla son yıllarda artış gösterdiğini hatırlatarak, Zeytin üretimi, yöremizde en önemli geçim kaynaklarından biri haline gelmiştir. Kadirlide 10 yıl öncesine kadar bir zeytin yağı fabrikası bulunurken, bu sayı 3e çıktı. Bu da şunu gösteriyor ki Kadirli zeytin yetiştiriciliğinde çok büyük bir ilerleme göstermiştir. Her yer zeytin ağaçlarıyla doldu. Aşağıbozkuyu köyüne kurulmasını isteğimiz zeytin ve zeytinyağı organize sanayi bölgesi, Kadirli ve çevresinde zeytinciliğin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Yetkililerden bu konuda gerekli çalışmaları yaparak, bölgenin hak ettiği hizmeti almasına destek vermelerini istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Menderes Özat/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadirlide zeytin üreticilerinden organize Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER