Kadirlili doktorlar Uganda yolcusu

Kadirlili doktorlar Uganda yolcusu


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde görev yapan 2 doktorun sağlık çalışmasında bulunmak üzere Ugandaya gideceği bildirildi.
     Tüm Kadirli Sağlıkçılar Derneği (TUSKAD) Başkan Yardımcısı Dr. Aşkın Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kimse Yok mu Derneği ve Güneydoğu Uluslararası Sağlıkçılar Federasyonu (GUSAF) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Tüm Kadirli Sağlıkçılar Derneği (TUSKAD) işbirliğiyle Kadirlili hekimlerden Dr. Mustafa Küçükkavruk ve Dr. Hakan Ulusoyun 2 hafta süreyle sağlık yardımında bulunmak üzere Ugandaya gideceğini söyledi.
     Özer, 12 Mayısta yola çıkacak olan ve yılık izinlerini bu şekilde hayır işlerine adayan hekimlere görevlerinde başarılar dileyerek, Ugandadaki insanlara Türk hekimler olarak sağlık hizmeti götürme gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.
     Daha önce Somaliye giderek, oradaki insanlara sağlık hizmeti verdiğini ve çok mutlu olduğunu belirten Dr. Hakan Ulusoy da, Ugandanın Jinja eyaletinde görev yapacağını dile getirerek, 26 Mayısa kadar hasta muayenesi, ilaç dağıtım başta olmak üzere daha birçok konuda faaliyet göstereceklerini ifade etti.
     Dr. Mustafa Küçükkavruk ise TUSKAD tarafından gelen böyle güzel ve hayır çalışması davetini kabul ettiğini kaydederek, Allah rızası için yapılan çalışmaya her zaman destek veriyoruz. Yıllardır ülkemize hizmet ediyorum. Bu tür yardım çalışmalarını televizyonlardan izliyor ve bu topraklarda yaşayan insanlarımıza hizmet edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yardım çalışması teklifi benim için fırsattı. Allaha çok şükür oraya sağlık hizmeti götürmek nasip olacak inşallah. Görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğizdiye konuştu.
     (MÖ-ZHL)
<< Önceki Haber Kadirlili doktorlar Uganda yolcusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER