Kahire Ticaret Odasından GTOya ziyaret

Kahire Ticaret Odasından GTOya ziyaret -GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: -Türkiye ve Mısır arasında 2011 yılında 7 milyon doları aşan bir ticaret hacmini yakaladık. Umuyoruz ki bu miktar çok daha yukarılara çıkacaktır


GAZİANTEP (A.A) - Kahire Ticaret Odası yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı heyet, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti.
     GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, ziyaretteki konuşmasında, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin tarihi ve Ortadoğudaki tüm şekillenmelerde etken olduğunu söyledi.
     Kahire Ticaret Odasının Ortadoğunun en büyük ticaret odası olduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:
     Dolayısıyla hem Türkiye-Mısır ilişkilerini hem de Gaziantep-Kahire ilişkilerini bu görüşmelerimizde ele alacağız. Son günlerde Mısırda yaşanan olaylardan sonra Mısır ekonomisi tekrar yükseliş trendine geçmiş durumdadır. Türkiye ve Mısır arasında 2011 yılında 7 milyon doları aşan bir ticaret hacmini yakaladık. Umuyoruz ki bu miktar çok daha yukarılara çıkacaktır.
     Aslan, Türkiye ve Mısır arasında 2005 yılından imzalanan Serbest Ticaret Anlaşmasının 2007 yılından yürürlüğe girdiğini anımsatarak, bu süre içerisinde özellikle Türk yatırımcılarının Mısırda ciddi yatırımlara giriştiğini aktardı.
     Bu dönem içerisinde inşaat ve müteahhitlik sektörününde, Mısırın altyapısı konusunda çok ciddi faaliyet olduğunu anlatan Aslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Gaziantep-Mısır ilişkilerinde geçen yıl itibariyle 150 milyon dolarlık geçen yıl itibariyle bir hacmimiz var. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki süre içerisinde yapacağımız birlikte görüşmelerler de bu ticaret hacmini çok daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Dolayısıyla Türkiye ve Mısır arasındaki gerek ekonomik gerek sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde bu ziyaretin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Onun için heyet başkanımız ve tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza bu ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.
    
     -İslam gücü-
    
     Mısır heyeti adına konuşan Kahire Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Aly Abdelgawad Aly Shokry de oda hakkında bilgi verdi.
     Mısır ve Türkiye arasındaki ilişkilere de değinen Shokry, bir görüşme sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kendilerine, Biz 4-5 senedir Avrupa Birliğine (AB) girmeye çalışıyorduk ama şimdi söylüyorum ki, ABye girmeye hiç ihtiyacımız yok dediğini savunarak, Bu da bizi çok mutlu etti. Orada anladık ki yeni bir İslam gücü var. Mısır ve Türkiye halkı birleştiği zaman orada çok büyük yeni bir güç ortaya çıkacak diye konuştu.
     Konuşmaların ardında önümüzdeki dönem yürütülecek çalışmalarda işbirliği yapılmak amacıyla protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Kahire Ticaret Odasından GTOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER