Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç: -Hekimlik önemini hiçbir zaman kaybetmeyen kutsal bir meslektir


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, hekimliğin hiç bir zaman önemini kaybetmeyen kutsal bir meslek olduğunu bildirdi.
     Güvenç, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, doktor ve sağlık çalışanlarının yaratılmışların en üstünü olan insanın yaşam kalitesini yükselmek uğruna büyük bir özveriyle çalıştığını belirtti.
     Güvenç, şunları kaydetti:
     Hekimlik, önemini hiç bir zaman kaybetmeyen kutsal bir meslektir. Hiç kuşkusuzdur ki bu alanda doktorlarımız, fedakarlıkları ve meslek aşkları sayesinde insanın yaşam kalitesini yükseltmek ve bu yaşam kalitesinin aksadığı hallerde hastaları sağlığına kavuşturmak adına büyük bir görev yapmaktadırlar.
    
     -İl Sağlık Müdürü İlker Çitilin 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
    
     İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır dedi.
     Çitil, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi sözünü hatırlattı.
     Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisinin sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi olduğunu belirten Çitil, şunları kaydetti:
     Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. İşte bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımladığımız sağlığın bütünlüğünün korunmasında önemli faktörler vardır. Gece gündüz demeden, fedakarca bu kutsal görevi yürüten tüm hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarımızın, biz insanoğlunun hayatındaki yeri çok önemli ve kutsaldır.
     Çitil, sağlık hizmeti alan vatandaşların, sağlık çalışanlarının hoş görüsüne, hoşgörü ve anlayışla karşılık vermesi gerektiğini vurguladı.
     Toplantıya, hekimler, eczacılar, sağlık çalışanlarını temsilen kurumların yönetici ve birim sorumluları katıldı.
    
     -Belediye Başkanı Fazlı Aydoğanın hastane ziyareti
    
     Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Devlet Hastanesini ziyaret etti.
     Aydoğan, ziyarette, sağlık çalışanları ve doktorlara karanfil verdi. Aydoğan, burada yaptığı açıklamada, Afşin Devlet Hastanesinin son yıllarda önemli başarılara imza attığını hatırlattı.
     Hekimliğin saygı duyulması gereken bir meslek olduğuna işaret eden Aydoğan, fedakarca çalışan sağlık personeline yönelik şiddetin önlenmesi gerektiğini kaydetti.
    
    
     -Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhanın ziyareti
    
     Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarını ziyaret etti.
     Mustafa Taşhan, ziyaret kapsamında ilk olarak İlçe Sağlık Müdürü Fatih Bozdoğan ile görüştü. Daha sonra Bozdoğan ile birlikte sağlık kuruluşlarını gezen Taşhan, doktorların ve sağlık çalışanlarının gününü kutladı.
    
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir-İzzet Mazı-İdris Aydın
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER