Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ardıç: -Çocuklardaki okul korkusu, ailenin desteğiyle yok edilir


ADIYAMAN (A.A) - Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Murat Ardıç, çocuklardaki okul korkusunun aile desteğiyle yok edileceğini söyledi.
     Ardıç, yaptığı açıklamada, küçük yaştaki çocuklarda görülen korku duygusunun, sevinç, öfke, üzüntü duyguları gibi yaşamın parçası olduğunu belirtti.
     Çocuklardaki okul korkusunun anne, babaya aşırı bağlılıktan kaynaklandığını ifade eden Ardıç, şöyle konuştu:
     Okul korkusu, her çocukta rastlanan bir durum değildir. Ancak ortaya çıktığı zaman anne baba çaresiz kalabilir. Okul korkusu, okula giden çocukların yaklaşık yüzde 2sinde görülür. Yanlarında anneleri olmadan sınıfa girmek istemezler. Çocuklardaki en büyük korku, aşırı bağımlılık sonucunda meydana gelen ayrılık endişesidir. Çocuklardaki okul korkusu, ailenin desteğiyle yok edilir.
     17 Eylülde okulların açılacağını hatırlatan Ardıç, bu dönemde çocuklara okula gitme konusunda ödün verilmemesi gerektiğini vurguladı.
     Çocuğun muhakkak okula gitmesi gerektiğini ve aile fertlerinin bu konuda kararlı ve tutarlı olmasını isteyen Ardıç, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Okula gitmediğinden dolayı çocuğu suçlamamalı, korkusu ve gözyaşlarıyla alay edilmemeli ve mutlaka güzel bir şekilde ikna edilmelidir. Okul fobisi olan bir çocuğa yardım etmek için en büyük görev aile ve öğretmenlere düşmektedir. Çocuk okula gitmemek için bedensel şikayetler ortaya attığında, veliler çocukla kararlı bir şekilde konuşarak, onun okula gitmesi gerektiğine ve bundan başka çözümün olmadığına çocuğu inandırmaya çalışmalıdır. Ona acıyıp şikayetlerine önem verirse, çocuk yaptıklarından vazgeçmeyecektir.
     Bu sıkıntılı durumun geçici olduğunu, kendisiyle aynı durumda olan başka çocukların da bulunduğunun anlatılması gerektiğine dikkati çeken Ardıç, çocukların okul konusunda kaygı yaşadığını aktardı.
     Gerekirse velilerinde onlarla beraber okula gitmesi gerektiğini ifade edenArdıç, Onun özgüvenini sağlamak için bazen ödüllendirme yollarına başvurmalıdır. Bu konuda destek almak isteyen velilerimiz okullardaki rehberlik servislerinden yardım alabilirler dedi
    
     Muhabir: İsmail Kaya / Zerin Özdilek
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER