Kalifiye eleman sıkıntısını Bulgaristandan giderecek

Kalifiye eleman sıkıntısını Bulgaristandan giderecek -Edirnede gazlı bez üretim tesisi açan bir firma, bölgede kalifiye eleman bulamaması üzerine, Bulgaristandan işçi alacak -Firmanın Genel Müdürü Güven: Aldığımız elemanlard


EDİRNE (A.A) - Gökhan Balcı - Edirne Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) gazlı bez üretim tesisi açan bir firma, bölgede kalifiye eleman bulamayınca, Bulgaristandan işçi alacak.
     Firmanın Genel Müdürü Abdurrahman Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firma olarak İstanbulda tıbbi malzeme üretimi yaptıklarını belirterek, ithal ettikleri gazlı bezlerin kalitesinde sorun yaşadıkları için Edirnede gazlı bez üretim tesisi kurmaya karar verdiklerini söyledi.
     Temelini yaklaşık bir yıl önce attıkları fabrikada 2 aydır üretim yapmaya başladıklarını anlatan Güven, şu anda 30 kişinin çalıştığı tesiste, ayda 800 bin metre gazlı bez üretildiğini ifade etti.
     Güven, Türkiyede tesisleriyle birlikte gazlı bez üreten 5 tesisin bulunduğunu vurgulayarak, tam kapasite çalışarak Türkiyenin ihtiyacının yüzde 60ını karşılamayı hedeflediklerini bildirdi.
    
     -İlk etapta 20 işçi alınacak
    
     Güven, Edirneyi, İstanbul ve ihracat yapmayı planladıkları Avrupaya yakın olması nedeniyle tercih ettiklerini belirterek, bölgede kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerini vurguladı.
     Edirnenin tarımsal bir bölge olmasından dolayı sanayi kültürünün henüz gelişmediğini kaydeden Güven, O yüzden eleman konusunda büyük sıkıntılar çekiyoruz. Almış olduğumuz elemanlarda da istikrarı bulamadık. Bu nedenle Bulgaristandan yetişmiş eleman getirmeyi düşünüyoruz dedi.
     Güven, gelecek hafta Bulgaristana giderek ilk etapta 20 kişiyi getirmeyi düşündüklerini anlatarak, yaşadıkları eleman sıkıntısı nedeniyle planladıkları gibi 3 vardiya sistemine geçemediklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kalifiye eleman sıkıntısını Bulgaristandan giderecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER