Kivi, üreticinin yüzünü güldürdü

Kivi, üreticinin yüzünü güldürdü -Kastamonunun İnebolu ilçesine bağlı Ayva Köyünde alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanan kivi, üreticinin yüzünü güldürüyor


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun İnebolu ilçesine bağlı Ayva Köyünde alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanan kivi, üreticinin yüzünü güldürüyor.
     Türkiyede daha çok Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinin sahil şeridinde yetiştirilen kivi, artık İnebolu ilçesinin köylerinde de alternatif ürün olarak üretiliyor.
     Ayva Köyünde 2 yıl önce kivi yetiştiriciliğine başlayan köy muhtarı Ahmet Çakılcı (58), kivi üretimi ve satışlarının yüzlerini güldürdüğünü belirterek, Hasadı devam eden kivi bugün itibariyle 2-3 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor dedi.
     3 dekar bahçede kivi yetiştirdiğini söyleyen Çakılcı, 3 dekarlık bahçemde 100 kök kivi ağacı var. Bu yıl yaklaşık 3 ton kivi elde edeceğim. Bu rakamı, gelecek yıl iki katına çıkarmayı planlıyorum ifadesini kullandı.
     Kivinin dayanıklı bir meyve olduğuna dikkati çeken Çakılcı, köyde kivi üretiminin her geçen gün yaygınlaştığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Celal Bekiroğlu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kivi, üreticinin yüzünü güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER