Kalkana BAKAdan proje desteği

Kalkana BAKAdan proje desteği


ANTALYA (A.A) - Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesindeki Kalkan-Bezirgan deresi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle ıslah edilecek.
     Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kalkan-Sezirgan Deresinin doğrudan Kalkan Halk Plajına aktığına dikkati çekti. Proje ile derenin halk plajından Kalkan-Kaş yoluna kadar olan 300 metrelik bölümünün ıslah edileceğini anlatan Karakurt, çalışmaların ardından derenin kontrol altına alınacağını söyledi.
     Dereye akan kontrolsüz fosseptiklerin arıtma sistemine bağlanacağına değinen Başkan Karakurt, şöyle konuştu:
     Dere, su taşkınlarına karşı kontrol altına alınacak. Kalkan Halk Plajının kirlenmesi önlenecek. Derenin iki kenarı taş duvarla örülecek. Derenin kenarlarına oturma yerleri, çocuk parkı ve oyun grupları oluşturulacak. Kenarlarda ağaçlandırma yapılacak. Çevre pislikten kurtarılacak. DSİ tarafından yapılan proje hayata geçirildiği zaman, çevre bambaşka bir görünüme kavuşacak. Proje kış gelmeden hayata geçirilecek.
     Başkan Karakurt, projenin BAKA tarafından da kabul edildiğini, bu kapsamda kalkınma ajansının belediyeye 190 bin 803 lira hibe sağlayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Acar
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kalkana BAKAdan proje desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER