Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hüseyin

Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hüseyin Okudan: -Sigara, total kolestrol, obezite, alkol tüketimi, aşırı stres ve sinirlilik kalp damar hastalıklarına neden olan değiştirilebilir risk faktörleridir


ANTALYA (A.A) - Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hüseyin Okudan, Sigara, total kolestrol, obezite, alkol tüketimi, aşırı stres ve sinirlilik kalp damar hastalıklarına neden olan değiştirilebilir risk faktörleridir dedi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesince Belediye Kültür Salonunda düzenlenen sağlık bilgilendirme toplantısına katılan Prof. Dr. Okudan, kalp hastalığının çağın hastalıkları arasında gösterildiğini söyledi.
     Koroner kalp hastalığının çok erken yaşta gelişmeye başladığını belirten Okudan, hastalığın genellikle 30-40lı yaşlarda belirtilerinin görülmeye başlandığını söyledi. Hastalığa neden olan faktörleri değiştirilebilir ve değiştirilemez risk faktörleri olarak ikiye ayırdıklarına işaret eden Okudan, 65 yaş üstü ölümlerin yüzde 85inin kalp hastalıklarından kaynaklandığına dikkati çekti.
     Kalp hastalıklarının erkeklerde daha fazla görüldüğünü kaydeden Okudan, menopoz, aile hikayesi ve yaşın değiştirilemez risk faktörleri arasında yer aldığını kaydetti.
     Okudan, Sigara, total kolestrol, obezite, alkol tüketimi, aşırı stres ve sinirlilik kalp damar hastalıklarına neden olan değiştirilebilir risk faktörleridir. Bu riskleri ortadan kaldırmak mümkündür. Kalp hastalarına yönelik ilaçlı tedavi, anjiografik girişimler, cerrahi tedavi yöntemleri uyguluyoruz. dedi.
     Kalp krizi durumunda ilk 5 dakikanın çok önemli olduğunu kaydeden Okudan, kriz geçiren kişiye aspirin verilmesi gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hüseyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER