Kalp damarındaki darlık eriyebilen stentle açıldı

Kalp damarındaki darlık eriyebilen stentle açıldı -İzmirde yapılan operasyonla, bir hastanın yüzde 85 daralan koroner damarı, eriyebilen stentle açıldı -Şifa Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taştan: -Ege Bölgesi


İZMİR (A.A) - İzmirde yapılan operasyonla, bir hastanın yüzde 85 oranında daralan koroner damarı, eriyebilen stentle açıldı.
     Şifa Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taştan, düzenlediği basın toplantısında, İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Başkanı Mehmet Timuroğlunun (45) EXPO Yönetim Kurulu üyeliği görevi dolayısıyla çıkacağı Afrika seyahati öncesi yapılan rutin kontrolü sırasında koroner damarında yüzde 85 darlık belirlendiğini belirtti.
     Timuroğlunun damarındaki darlığı açabilmek amacıyla damar içinde eriyebilen stent takıldığını ifade eden Taştan, Hastanın kol damarından giriş yaparak, eriyebilen stendi yerleştirdik. Dün gerçekleştirilen operasyon sonrası hastamız bugün taburcu olarak günlük yaşamına dönecek dedi.
     Damar içinde eriyebilen stendin, Türkiyede son aylarda uygulanmaya başlandığını ifade eden Taştan, şöyle konuştu:
     Ege Bölgesinde ilk kez uygulanan eriyebilen stentlerin, metal stentlerden çok daha üstün özellikleri var. Damara yerleştirilen stent, destek cihazı olarak orada kalıyor. Eriyen stent ise yağ asitlerinden üretilmiş. Üzeri ilaçla kaplı stent, belli bir süre damarda tekrar daralma olmasını önleyici, iyileştirici özelliğini gösteriyor. İlaç bittikten sonra da erime başlıyor. Kalp damarına takılan stent, 6 ay içinde eriyecek, 2 sene içinde vücuttan tamamen atılacak. Sistem devrim niteliğinde. Problemi giderene kadar yardımcı oluyor hastaya sorun oluşturmadan kaybolup gidiyor.
     Timuroğlu ise EXPO çalışmaları kapsamında çıkacağı seyahat öncesi kalp damarında darlık olduğu teşhisinin kendisi için sürpriz olduğunu, EXPOnun Herkes için sağlık temasından hareketle bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini söyledi.
     Operasyonun, genel anestezi olmaksızın sohbet ederek gerçekleştiğini ifade eden Taşlık, Kendimi enerji dolu hissediyorum. EXPO için çalışmalarımızı sürdüreceğiz dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kalp damarındaki darlık eriyebilen stentle açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER