Kanser Haftası

Kanser Haftası -Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Demircan: -Kanserde iyileşme yüzdeleri artmaktadır


GAZİANTEP (A.A) - Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alaattin Demircan, son yıllarda kanserde iyileşme yüzdelerinin arttığını bildirdi.
     Demircan, Kanser Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1-7 Nisan arasının Uluslararası Kanser Savaş Haftası olarak kabul edildiğini belirtti.
     Kanserle mücadelede kanser uzmanları ve merkezlerinin halk tarafından destek, kabul görmedikçe böyle bir savaşta sağlanan başarının belli bir noktayı aşamayacağını vurgulayan Demircan, şunları kaydetti:
     Özellikle enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalıkla savaşta son yüzyılda başarı kazanılmasıyla, kanser toplum sağlığı açısından daha ön plana çıkmıştır. Ayrıca beklenen yaşam süresinin uzamasıyla insanların daha ileri yaşlara kadar yaşaması, teşhis imkanlarının artmasıyla daha çok kanser vakası gözlenmektedir. Kanserle savaşta son yıllarda iyileşme yüzdeleri cerrahi, ilaç tedavisi, radyoterapi ve diğer tedavi yöntemleriyle artmaktadır.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER