Kapadokyada Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Kapadokyada Turizm Haftası etkinlikleri başladı


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokyada "Turizm Haftası" etkinlileri başladı.
     Yılda 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokyada "Turizm Haftası" nedeniyle Göremede bir program düzenlendi.
     Göreme Açıkhava Müzesinin bulunduğu alanda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme belediye Başkanı Nuri Cingil, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.
     Törende konuşan Vali Yardımcısı Kayhan, Kapadokyada olmaktan burada çalışmaktan mutluluk duyduğunu, Türkiyede hala buraları gelip görmeyen, bilmeyen insanların olduğu göz önüne alındığında, yurt dışında Kapadokyanın yabancılara karşı da gerçek mana da tanıtılamadığını belirtti.
     Türkiyenin son yıllarda turizmde önemli bir konuma geldiğini, yılda 30 milyonun üzerinde turistin Türkiyeyi tercih ettiğini kaydeden Kayhan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
     Biz bile buraları bilmiyorduk. Turizmi sıfırdan gelmiş, böyle bir geçmişi olmayan bir ülkenin bu noktalara gelmesi dünyanın 6. en fazla turisti ağırlayan ülkesi haline gelmesi çok güzel bir gelişme. Bizim için ne kadar güzel sonuç olsa da dünya turizminden çok büyük pastalar alan ama hak etmediklerine inandığım yerlerin turist sayısına baktığımızda da hepimiz burkuluyoruz. Kapadokyanın dünyanın hiç bir yerinde örneği yok. Dünyada 20-25 milyon turistin ziyaret ettiği yerler var. Oralara bakıldığında Kapadokyaya gelen turistin sayısını çok az buluyorum."
     Göreme Belediye Başkanı Cingil de, turizmin hoşgörü ve sevginin bir arada yoğrulduğu çok güzel bir değer olduğunu belirterek,ülkemize gelen turistlerin Türkiyeye nasıl geldiğinden çok ülkemizden nasıl ayrıldığına bakılması gerektiğini belirtti.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Birsöz ise sağlamış olduğu önemli döviz girdileri ve istihdam ile Türk ekonomisin lokomotifi olan turizm sektöründe yaklaşık olarak 60 farklı hizmet kolunun faaliyet gösterdiğini ifade etti.
     Geçtiğimiz yıl Türkiyeyi 32 milyon civarında turistin ziyaret ettiğini ve bunun sonucunda 29 milyar dolar döviz girdisi elde edildiğini anımsatan Birsöz, şunları kaydetti:
     Şu anda Türk turizmi Akdeniz çanağında yer alan turizm ülkeleri ile yarışabilecek konuma gelmiştir. Kuşkusuz bu önemli tablonun içinde Kapaodakya bölgesinin yeri tartışılmaz konumdadır. Bölgemizde bulunan müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısı 2 milyon 571 bin civarındadır. Bu turistlerin büyük bir kısmı da bölgemizde konaklama yapmıştır. Elimizde bulunan veriler ışığında bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. 2013ün Şubat ayında Almanya Başbakanı Angela Merkelin özel olarak Kapadokya bölgesini ziyaret etmesi dünya kültür turizminde önemli bir destinasyonumuzun olduğunun açık bir kanıtıdır.
     Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Hacıbektaş Semah ekibi gösteri sundu.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Kapadokyada Turizm Haftası etkinlikleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER