Kar üzerinde cirit gösterisi

Kar üzerinde cirit gösterisi -Karsın Selim ilçesinde bir araya gelen ciritçiler, karla kaplı cirit sahasında gösteri maçı yaptı


KARS (A.A) - Selim ilçesine bağlı Kekeç köyünde bir araya gelen ciritçiler, karla kaplı cirit sahasında gösteri maçı yaptı.
     İlçeye bağlı Akçakale, Aşağı Sallıpınar, Çıplaklı, Hasbey ve Karakale köylerinde ata sporu ciridi yaşatmaya çalışan vatandaşlar, Kekeç köyündeki cirit sahasında karşı karşıya geldi.
     Karla kaplı zeminde oyunlarını sergileyen sporcuların şiddetli rüzgar nedeniyle ciritlerini atmakta zorlandıkları görüldü.
     Gösteri maçına Kekeç köyünden katılan Muhammet Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, soğuk havaya rağmen cirit oynadıklarını belirterek, oyunun heyecanlı ve zevkli geçtiğini ifade etti.
     Maça komşu köylerden arkadaşlarının da geldiğini ifade eden Ekinci, Akşamdan gelenler var. Sabah kamyonlarıyla gelenler var. Ciridimiz güzel oluyor. Rüzgar oyunumuzu etkiledi. Atların içine doluyor, bizim içimize doluyor, atlar gerçekten şişiyor gitmiyor dedi.
     Ferhat Dağdaş da Akçakale köyünden karşılaşmanın yapıldığı alana kamyonetle geldiğini ifade ederek, arkadaşlarıyla cirit oynayarak hem bu sporu yaşattıklarını hem de güzel vakit geçirdiklerini söyledi.
     Soğuk havaya rağmen cirit oynadıklarına dikkati çeken Çağlar Özbaş ise oyunun her hafta başka bir köyde yapıldığını ifade ederek, İyi bir spor. Çoğu diyor ki bel fıtığım var biz de öyle bir şey yok. Doktor bile diyor atın varsa bin diye. Cirit yaptığımız atların da arpasını, suyunu ve samanını eksik etmemek lazım, ettiğin an zaten günden güne kötüleşiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kar üzerinde cirit gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER