Karaalioğlu Kültür Merkezi Projesi Antalyaya müzeler

Karaalioğlu Kültür Merkezi Projesi Antalyaya müzeler kazandıracak


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin Karaalioğlu Kültür Merkezi Projesindeki kazı çalışmaları devam ediyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinin kente yeni bir müze kompleksi kazandıracağı Karaalioğlu Parkı içindeki proje kapsamında mevcut nikah salonu ve restoran yıkılarak çalışmalara başlandı.
     Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Projesi, 5 milyon 395 bin TLye ihale edildi. 2 katlı olacak ve toplam 3 bin 600 metrekare alanı kapsayacak 2 bin metrekare kapalı alana sahip komplekste, 250 kişilik nikah salonu ile Aile ve Evlilik Müzesi yer alacak. Ayrıca 200 kişilik konferans salonu bulunacak kompleksin fuayesi, sergi alanı olarak kullanılabilecek. Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Kompleksinde çok amaçlı salon ile kafeteryalar da bulunacak.
     Açık alanında ise nikah sonrası aktiviteler gerçekleştirilebilecek. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun uygun bulduğu proje, Kent Müzesiyle bütünleşik olarak hizmet verecek. Komplekste düğün ve evlilik ritüellerine ilişkin sürekli ve geçici sergiler yapılacak. Ayrıca evliliğe hazırlık kursları düzenlenecek. Anne-baba okulları şeklinde çocuk gelişimine yönelik kurslar gerçekleştirilecek. Çocuklara yönelik tiyatro çalışmaları ve sanatsal etkinlikler de yapılacak.
     Projenin 2013 yılı başında tamamlanması hedefleniyor.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Karaalioğlu Kültür Merkezi Projesi Antalyaya müzeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER