Karabük Üniversitesinin yükselişi

Karabük Üniversitesinin yükselişi -5 yıl önce kurulmasına rağmen hızla büyüyen Karabük Üniversitesi, İspanya Ulusal Araştırma Konseyinin yayınladığı rapora göre 21 bin 250 dünya üniversitesi arasında 2 bin 974üncü, Türkiyede bulu


KARABÜK (A.A) - 5 yıl önce kurulmasına rağmen hızla büyüyen Karabük Üniversitesi, İspanya Ulusal Araştırma Konseyinin yayınladığı rapora göre 21 bin 250 dünya üniversitesi arasında 2 bin 974üncü, Türkiyede bulunan 164 üniversite arasında ise 63üncü sırada yer almayı başardı.
     Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıl önce yayınlanan raporlarda dünya üniversiteleri sıralamasında 4 bin 786ncı sırada yer alan Karabük Üniversitesinin şimdi 1 bin 812 basamak yükselerek 2 bin 974üncü sırada yer aldığını söyledi.
     Dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Uysal, İspanya Ulusal Araştırma Konseyinin bünyesinde faaliyet gösteren bir merkez tarafından yürütülen ve dünya üniversitelerinin yapmış oldukları her türlü bilimsel çalışmaların, ulusal ve uluslararası yayınlar, ders notları, bilimsel toplantı sunumları gibi internet ortamından bilim arenasına aktarılmasının ölçüldüğü, internet ortamında paylaşılan bilimsel çalışma ve etkinliklerin değerlendirildiği bu çalışmada Karabük Üniversitesi yükselmeye devam ediyor. 21 bin 250 dünya üniversitesi arasında 2 bin 974üncü, Türkiyede bulunan 164 üniversite arasında ise 63üncü sırada yer almayı başardık. Bu başarı hepimizindir. Karabük Üniversitesi kurulalı henüz 5 yıl olmasına rağmen, değerli çalışma arkadaşlarımın üstün gayretleri neticesinde bugün kalitesi ve faaliyetleriyle ülke sınırlarını aşmış bir dünya üniversitesi olmuş ve rakiplerine açık ara fark atmıştır. Bu başarıdan dolayı Karabük Üniversitesinin tüm değerli çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarımızın katlanarak devam etmesini temenni ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Karabük Üniversitesinin yükselişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER