Karacabeyde traktör sahiplerine muayene uyarısı

Karacabeyde traktör sahiplerine muayene uyarısı


BURSA (A.A) - Karacabey ilçesinde, traktör sahiplerine muayene uyarısında bulunuldu.
     Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Harmanlı köyünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, her konuda çiftçinin yanında olduklarını, traktör sahiplerinin olası mağduriyetini önlemek amacıyla bu bilgilendirmeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.
     TÜVTURK Karacabey İstasyon Amiri Tarık Türkoğlu da plakasız ve tescilsiz traktör sahiplerinin mağdur olmaması için her türlü hizmeti verdiklerini söyledi.
     Traktörlerini 3 yılın sonunda zorunlu trafik muayenesine götürmeyen traktör sahiplerinin her ay 4,13 TL gecikme bedeli ödemek zorunda kaldığını belirten Türkoğlu, traktör sahiplerinin, trafik tescile kayıtlı, ancak muayenesi olmayan traktörleriyle bir kazaya karışmaları halinde cezai yaptırımlara maruz kaldıklarını bildirdi.
     Türkoğlu, traktör sahiplerini araçlarını muayeneye götürmeleri konusunda uyarırken, Traktör sahipleri araçlarını muayeneye götürmedikleri her yıl için yaklaşık bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemek zorunda kalıyorlar. Şuanda traktörler için muayene ücreti 82,60 TL ve bu muayeneyi yaptıranlar 3 yıl muayene süresi kazanıyorlar. Muayene yaptırmayan araç sahipleri ise 2013 yılından itibaren her ay için 4,13 TL gecikme bedeli ödemek zorunda kalacaklar dedi.
     Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 28049 nolu resmi gazetede yayımlanan değişikliğe göre, tescil kaydı olmayan traktörlerin tescil edilmesi halinde 1 ay muayene süresi verileceği ve tescili olmayıp kazaya karışan araçlar için cezai yaptırım uygulanacağını belirten Türkoğlu, Bizler size her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Sizin mağdur olmamanız için yerinde muayene hizmetini başlattık. Oluşturduğumuz gezici araç muayene istasyonlarımızla, muayene istasyonumuza gelemeyen traktörler için yerinde hizmet veriyoruz. diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayhan Fidan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Karacabeyde traktör sahiplerine muayene uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER