Karacadağ Kalkınma Ajansı heyetinin Güney Kore

Karacadağ Kalkınma Ajansı heyetinin Güney Kore gezisi -Heyet, Kore Kalkınma Enstitüsü ve Kore Uluslararası Ticaret Birliğini ziyaret etti


DİYARBAKIR (A.A) - Güney Korede bulunan Karacadağ Kalkınma Ajansı heyeti, Kore Kalkınma Enstitüsü (KDI) ve Kore Uluslararası Ticaret Birliğini (KITA) ziyaret etti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Heyette yer alan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin Kore Kalkınma Enstitüsünü ziyaret ettiği görüşmede, KDI Başkanı Oh-Seuk Hyunun enstitünün çalışmalarını anlattığı belirtildi.
     Vali Mustafa Toprakın da Diyarbakır ve Şanlıurfadaki yatırım ve ekonomik gelişmeler ile Karacadağ Kalkınma Ajansı hakkında KDI Başkanı Oh-Seuk Hyunu bilgilendirdiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
     Kore Kalkınma Enstitüsü (KDI), 1971 yılında kurulmuş olup, ekonomik ve sosyal kalkınma ile ilgili olarak önemli araştırmalar yapan ve Korenin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesine büyük katkıları olan, diğer ülkelerle ilgili olarak çalışmaları olan Güney Korenin en önde gelen düşünce kuruluşu olarak kabul ediliyor. KDI, bir taraftan ampirik çalışmalar yürütürken, diğer taraftan uluslararası ve ulusal ekonomik koşulların derinlemesine analizine dayalı politika önerileri geliştirmekte ve bu konularda rehberlik faaliyetleri yürütmektedir. KDI, daha önce ülkemizde de Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı) ve KOSGEB gibi kuruluşlarla ortak bir takım çalışmalar yapmıştır. Heyetin ziyaret ettiği diğer bir kuruluş da Kore Uluslararası Ticaret Birliği (KITA) ziyaret esnasında, KITA Direktörü Ho Keun JANG tarafından Heyete, KITAnın kuruluşu, çalışma şekli, üyeleri ve başlıca faaliyetleriyle ilgili olarak bir sunum yapıldı.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Karacadağ Kalkınma Ajansı heyetinin Güney Kore Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER