Karasinekler köylüleri canından bezdirdi

Karasinekler köylüleri canından bezdirdi -Bozüyük ilçesine bağlı 90 haneli Karaağaç köyü sakinleri, yaklaşık 3 aydır ev ve arazilerini istila eden karasineklerle mücadele ediyor -Köy Muhtarı Mehmet Şimşek: Sayıları giderek artan


BİLECİK (A.A) - Barış Eren - Muhsin Arslan - Bilecikin Bozüyük ilçesine bağlı 90 haneli Karaağaç köyü sakinleri, yaklaşık 3 aydır ev ve arazilerini istila eden karasineklerden tüm mücadele çabalarına rağmen kurtulamıyor.
     İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Karaağaç köyünün muhtarı Mehmet Şimşek, AA muhabirine, yaklaşık 3 aydır köyü istila eden karasineklerle uğraştıklarını söyledi.
     Karasineklerin sayısının, köye 2,5 kilometre uzaklıktaki tavuk çiftliğinden çıkan gübrenin köylüler tarafından tarlalara dökülmesiyle arttığını savunan Şimşek, bu hayvanlardan kurtulmak için her yolu denediklerini bildirdi.
     Şimşek, müracaat etmeleri üzerine Bozüyük Belediyesinden gelen görevlilerin köy ve çevresini ilaçladığını anlatarak, Sayıları giderek artan karasinekler, halkımızın sağlığını tehdit etmeye başladı dedi.
     Tavuk çiftliği yetkilileriyle 3 kez görüştüğü bilgisini veren Şimşek, onların bu konuyla ilgili önlem aldığını söylediğini belirtti.
     Tüm çabalarına rağmen karasinek istilasından kurtulamadıklarını ifade eden Şimşek, Çiftlik sahibi, tavuk gübrelerini köy halkına vererek dağıttırıyor. Onlara, bu gübrenin bize tehlike saçtığını ve köylüye vermemesini söyledim. Belediye ekipleri köye gelip ilaçlama yapmaktan, biz de çiftlik sahibiyle görüşmekten usandık diye konuştu.
    
     -Karasineklerden kızımın gözüne mikrop bulaştı-
    
     Köylülerden Latif Taşkın da kendi imkanlarıyla temin ettikleri ilaçların, soruna çözüm olmadığını anlattı.
     Bu hayvanlarla baş edemediklerini bildiren Taşkın, şunları kaydetti:
     Sinek öldürücü ilaçlardan geçen yaz en az 50 adet harcadım ama bir çare olmadı. Sinek ilaçlarına çok para harcıyoruz. Bunun masrafı bir yana, çocuklarımızın sağlığı tehdit altında. Karasineklerden kızımın gözüne mikrop bulaştı. Hastanede tedavi ettirdik. Evimin önündeki masada bir bardak çay bile içemiyoruz. Bırakın çay içip yemek yemeği, 5 dakika oturamıyoruz bile. Yetkililerin bu sorunumuza bir çare bulmasını istiyoruz.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Karasinekler köylüleri canından bezdirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER