Karasineklerin istila ettiği köy

Karasineklerin istila ettiği köy -Karaağaç Köyü Muhtarı Şimşek: Sorun çözülmediği takdirde Sağlık Bakanlığına kadar gideceğim


BİLECİK (A.A) - Karasineklerin istila ettiği Bozüyük ilçesine bağlı Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Şimşek, sorunun çözülmemesi halinde Sağlık Bakanlığına kadar gideceğini bildirdi.
     Köy Muhtarı Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basında çıkan haberler üzerine 3 aydır köylerini istila eden sinekler için Çevre Sağlığı Müdürlüğü personelinin köyde incelemeye yaptığını ve tutanak tuttuğunu kaydetti.
     Ekiplerin ölü tavukların bulunduğu yerde inceleme yaptığını ve aşırı sinek ve koku yüzünden araçtan bile inemediklerini savunan Şimşek, şunları söyledi:
     Sağlıkçılar, Köyde halk sağlığını tehdit edecek şekilde sinek bulunduğu konusunda tutanak tuttu. Etrafı tuğla ve tel örgü ile çevrilmiş bir çukura yüzlerce tavuk ölüsü atılmış. Buranın üstü kapatılmadıkça ve çevredeki gübreler toplanmadıkça bu sorun çözülmez. Sorunumuz çözülmediği taktirde Sağlık Bakanlığına kadar gideceğim.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Karasineklerin istila ettiği köy Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER