Karate: Premier League Turnuvası

Karate: Premier League Turnuvası -Türkiye turnuvada, bir gümüş ve 2 bronz madalya kazandı


ANKARA (A.A) - Rusyanın Tyumen kentinde düzenlenen Premier League Turnuvasında Türkiye, bir gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.
     Arslan Çalışkan, Orçun Duman ve Metin Sofuoğlundan oluşan erkek kata takımı, ilk maçında Güney Afrikayı 5-0 ile geçti ve finalde Mısır ile karşılaştı. Mısıra 4-1 kaybeden erkek kata takımı gümüş madalyada kaldı.
     Erkekler 60 kiloda Aykut Kaya, ilk turda Özbek Ulugbek Mukhsimovu, ikinci turda Rus Amir Munzuku ve üçüncü turda yine Özbek Faziljan Sabirovu yenerek, grup finalinde Mısırlı Ali Muhammed ile karşılaştı. Grup finalinde yenilen Kaya, üçüncülük maçına çıktı. Bronz madalya maçında Güney Koreli Gu Ju Seongu maçın bitmesine 13 saniye kala 11-3 teknik nakavtla mağlup eden Kaya, üçüncülük kürsüsünde yer aldı.
     75 kiloda zorlu bir kura çeken Serkan Kaya, ilk turda Ukraynalı Horunaya maçın bitmesine beş saniye kala verdiği puanla yenildi. Rakibinin finale çıkmasının ardından repesaj maçlarına çıkan Yağcı, sırasıyla Rus Vitaliy Vasilov, Kazakm Yermek Aynazarov ve Igor Abdrakhmanovu mağlup ederek bronz madalya kazandı.
     67 kiloda Burak Uygur, 84 kiloda Emre İpek ve artı 84 kiloda Yaser Şahintekin üçüncülük maçlarını kaybederek kategorilerinde beşinci sırayı aldı.
     Dereceye giren sporculara bin, 600 ve 400 Avro para ödülü verildi.
    
     Muhabir: Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Karate: Premier League Turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER