Karayollarında durum

Karayollarında durum


ANKARA (A.A) - Karayollarının yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları süren kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.
     Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durum Bültenine göre, Edremit-Altınoluk yolunun 28-32inci kilometreleri arası (Akçay Kipa Mevkii) yoğun yağmur ve sel sularının yükselmesi nedeniyle bugün saat 05.30 itibariyle ulaşım tek yönlü kontrollü olarak sağlanıyor.
     Mekece-Bozüyük yolunun 56-58inci kilometreleri arasındaki (Şelale Rampası Bitimi) Yuksek Hızlı Tren Projesi kapsamında by-pass geçişi yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Muğla-Marmaris Ayrımı-Ortaca yolunun 42-46ıncı kilometreleri arasında (Kocabel Mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı ve Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Söke-Milas yolunun 0-19uncu kilometreleri arasında (Bafa Gölü-Karacabel Tüneli Mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Çarşamba ve Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Piraziz-Tirebolu yolunun Espiye İlçesi Yılgın Köyü İzci Okulu Mevkiinde yaya üst geçidi montaj çalışması nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.
     Anadolu Otoyolu-Gümüşova arasında bulunan köprü, viyadük ve tünellerin onarım ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle Kurtköy ve Samandıra Bağlantı yollarında 23.00-06.00 saatleri arasında çalışmanın durumuna göre bir şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanıyor.
     Çatalca-Gebze Otoyol kesiminde bulunan köprü, viyadük ve tünellerin onarım ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 7 Nisana kadar 08.00-17.00 saatleri arasında çalışmanın durumuna göre bir şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanıyor.
     Anadolu Otoyolu Kavşağı-Gümüşova arasında 58inci kilometredeki Batı Hereke Viyadüğünde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 08.00-17.00 saatleri arasında D-100 karayolunun İstanbul istikametinde bir şerit trafiğe kapatıldı.
     Milas-Yatağan yolunun 4-19uncu kilometreleri arasındaki (Kozağaç Mevkii, Boğayokuşu Mevkii ve Karaltı Mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı ve Perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16 ve 80-87inci kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılıyor.
     Söke-Milas Ayrımı-Akbük-Didim yolunun 6-11inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.
    
     Muhabir: Merve Özlem Çakır
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Karayollarında durum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER