Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası

Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası -Muğla Emniyet Müdürü Akbal: -"Ülkemizdeki kaza sayısı Avrupa Birliği ülkelerindeki kaza sayısından 7 kat fazla"


MUĞLA (A.A) - Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası Muğlada etkinliklerle kutlanıyor.
     Sınırsızlık Meydanında Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan stantlarda görevliler tarafından vatandaşlara, trafik kazalarını önleme amaçlı bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
     Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, trafik güvenliğinin sağlanabilmesinin altyapı hizmetleri, acil müdahale, ilk yardım, kaza sonrası kurtarma hizmetleri, eğitim ve denetim hizmetlerinin yerine getirilmesi ile mümkün olduğunu belirtti.
     Akbal, vatandaşların trafik bilincinin geliştirilmesi, can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla 58 okulda 11 bin 700 öğrenciye trafik eğitimi verildiğini söyledi.
     Trafik kazalarında sıklıkla yapılan kural ihlallerinin tespit edildiğini ve bu tespitlere göre denetim programları oluşturduklarını anlatan Akbal, "Özellikle hız, alkollü araç kullanımı, emniyet kemeri ve kask kullanımı hususlarında ciddi denetimler yapıyoruz. İlimizde bu ihlallerin azaltılması amacıyla 1 Ocaktan itibaren 114 bin 611 araç denetlenmiş, denetimler sonucunda 11 bin 823 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır" dedi.
     Trafik kazalarının azaltılması yönündeki uygulama ve denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğine işaret eden Akbal, şöyle devam etti:
     "Ülkemizdeki kaza sayısı ile Avrupa Birliği ülkelerindeki kaza sayıları karşılaştırıldığında, ülkemizdeki kaza sayılarının 7 kat fazla olduğunu üzüntü ile ifade ediyorum. Ülkemizi trafik kazalarındaki bu vahim görüntüsünden kurtarmak için hepimize ayrı ayrı sorumluluklar düşmektedir. Biz bu sorumluluklarımızın farkındayız."
     Konuşmaların ardından hafta nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile yılın polis memuru ve yılın sürücüsüne plaket verildi.
     Daha sonra kurtarma ekipleri tarafından trafik kazası geçirmiş bir aracın içerisinde sıkışan yaralının kurtarılması tatbikatı yapıldı.
     Törene Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu, Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Mustafa Çelik, Şoförler Odası Başkanı Arif Tuna, jandarma ve emniyet yetkilileri, karayolları görevlileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER