Kardeş okullarına yardım için seferber oldular

Kardeş okullarına yardım için seferber oldular -İnegölde bir okulda toplanan kırtasiye malzemeleri ve giysiler, Bitlisin Güroymak ölçesinde kardeş okuldaki öğrencilere hediye edilecek -Yardım malzemelerini, 12 öğrenci teslim edecek


BURSA (A.A) - İnegöl ilçesinde, Deydinler İlkokulu ve Ortaokulunda toplanan kırtasiye ve giysi ürünleri, Bitlisin Güroymak ilçesindeki kardeş okula gönderildi.
     Yardım malzemelerinin yüklendiği minibüsün hareketinden önce ilçeye bağlı Deydinler köyündeki okulda tören yapıldı.
     Eşyaları teslim edecek 12 öğrenci, Türkçe ve Kürtçe "Hepimiz Bir Canız" yazılı tişörtler giyerek törene katıldı.
     Okul Müdürü Ahmet Demir, burada yaptığı konuşmada, Türkiyedeki birlik ve beraberlik ortamına destek vermek amacıyla Güroymakta faaliyet gösteren Turgut Özal İlkokulu ile "kardeş okul" ilişkisi başlattıklarını bildirdi.
     Ülkede yaşayan 76 milyon kişinin tamamını bir araya getirebilecek bir mozaiğe katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirten Demir, şöyle konuştu:
     "Öğrenci ve öğretmenlerimizin isteğiyle Güroymaka kardeşlik adı altında gezi planladık. Bunda asıl amaç gezip görmek değil, kültürler arasında bir iletişim ortamı oluşturabilmek. İnşallah gezimiz hayırlara vesile olur. Gezi süremiz 5 gün olacak ve bu gezi sonunda onlar da buraya gelecek. Biz de onları misafir edeceğiz. Dolayısıyla çocuklarımıza bu yaştan itibaren birlik ve beraberlik hususunda birtakım yeterlilikler kazandırmayı amaçlıyoruz."
     Demir, bir mesaj içermesi bakımından "Hepimiz Bir Canız" yazıları ile Türkiye haritası üzerinde iki elin birbiriyle sıkışmış resmi bulunan tişörtler hazırlatıp öğrencilere verdiklerini anlattı.
     Projenin adını, tişörtlere yazdırdıklarını ifade eden Demir, "Bursa Büyükşehir Belediyemiz, İnegöl Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, köy muhtarlığımız ve velilerimiz bize gerekli destekleri sundu" dedi.
     Daha sonra minibüse binen öğrenciler, Bitlise hareket etti.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kardeş okullarına yardım için seferber oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER