Karla mücadeleye 5 milyon lira

Karla mücadeleye 5 milyon lira -Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kış mevsimi süresince yürütülen ve halen devam eden çalışmalarda, karla mücadeleye yaklaşık 5 milyon lira harcandı


BİTLİS (A.A) - Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kış sezonu boyunca yürütülen karla mücadele çalışması halen devam ediyor.
     Havaların ısınmasıyla birçok bölgede bahar mevsimi yaşanırken, kış süresince kar yağışının en fazla olduğu Bitliste, nisan ayına rağmen yol açma çalışmaları sürüyor.
     Kış mevsiminde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan ve kar kalınlığı 4 metreyi bulan Mutki ilçesine bağlı Ballı köyü yolunda yürütülen çalışmalarda, ekipler zor anlar yaşıyor.
     Çalışmaları inceleyen İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış sezonu boyunca 10 bin 500 kilometre karla mücadele çalışması yaptıklarını ve çalışmaların halen devam ettiğini söyledi.
     Karla mücadeleye yaklaşık 5 milyon lira harcandığını belirten Taşdemir, şöyle konuştu:
     "Bitliste nisan ayının ortalarında hala karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Bazı bölgelerde çığ tehlikesi nedeniyle yol açma çalışmalarımızı ancak bu aylarda yapabiliyoruz. Çığ tehlikesi olmasaydı bu yollar en fazla 2 ile 3 gün kapalı kalırdı. Fakat tehlikeli olduğu için Ballı köyünün yolunu açamadık."
     Taşdemir, kentte kış mevsiminin 6 ay devam ettiğine değinerek, "Yol açma çalışmalarımız kasım ayında başlayıp nisan ayı sonuna kadar devam ediyor" dedi.
     Mutki Özel İdare Müdürü Erkan Coşkun ise ilçeye bağlı 80 mezra ve 60 köy bulunduğunu bildirerek, Ballı köyü dışındaki bütün köy yollarının ulaşıma açık olduğunu ifade etti.
     Coşkun, ekiplerin yürüttüğü çalışma ile yolun 3 gün içinde açılacağına işaret ederek, "Arazi şartlarından dolayı büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Birçok köy ve mezramız yüksek kesimlerde bulunuyor. Bu yerleşim birimlerinde çığ tehlikesi yaşanıyor. Çığdan dolayı ekiplerimizi de riske atamıyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Karla mücadeleye 5 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER