Karlıovadaki mayın patlaması

Karlıovadaki mayın patlaması -Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sertel: -Gazeteciler olarak acının habercisi olmak, sayfalarımızda, ekranlarımızda şehit haberi vermek istemiyoruz artık


İZMİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gazeteciler olarak acının habercisi olmak, gazete sayfalarında ve televizyon ekranlarında artık şehit haberi vermek istemediklerini belirtti.
     Sertel, Karlıovadaki mayın patlamasıyla ilgili yayımladığı başsağlığı mesajında, Türk halkının artık her yeni güne terör saldırıları ve şehit haberleriyle uyandığını ifade ederek, Gazeteciler olarak acının habercisi olmak, sayfalarımızda, ekranlarımızda şehit haberi vermek istemiyoruz artık ifadelerini kullandı.
     Türkiyenin yüz güldüren, umut doğuran haberlere, birlik, beraberlik mesajlarına her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu kaydeden Sertel, mesajında şunlara yer verdi:
     Bingöl Karlıovada dün sabah meydana gelen bombalı saldırıda ne yazık ki 8 vatan evladını daha kaybettik. Şehit polislerimize Allahtan rahmet, başta yakınları olmak üzere, Türk Emniyet Teşkilatına ve halkımıza başsağlığı, yaralı polislerimizi de acil şifalar diliyoruz. Özellikle son dönemde yeni bir terör saldırısı haberiyle uyanmadığımız gün yok gibi. Afyonkarahisarda yitirdiğimiz 25 askerimizin acısı henüz dinmemişken, cumartesi Hakkaride 4 şehit verdik. Pazar günü Bingölde 8 şehit haberi ile güne başladık. Terörün kanlı bilançosuyla birlikte yüreklerimizdeki acı da her geçen gün ağırlaşıyor. Dileğimiz, Türk halkının bundan sonra terör, şehit haberleriyle güne uyanmaması, analarımızın, kardeşlerimizin yüreklerine evlat acısı düşmemesi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Karlıovadaki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER