Karsta izinsiz silaj ürünü satışı iddiası

Karsta izinsiz silaj ürünü satışı iddiası -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan kayıtsız olarak üretilen ürünlerin alınmaması gerekmektedir


KARS (A.A) - Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçileri bakanlıktan kayıtsız olarak üretilen silajlık ürünleri almamaları konusunda uyardı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, başka illerden bakanlığın izni olmadan uygun şekilde paketlenmemiş ve olgunlaşma süreci tamamlanmayan silajlık ürünlerin çuvallara konularak kente girişinin yapıldığı ihbarının alındığı bildirildi.
     Silajlık ürünün hayvan turşusu olarak kullanıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
     Silajı yapılacak yem bitkisi yaklaşık 6-7 hafta açılmadan fermantasyona bırakılır ve 45 gün sonra hayvanlara yedirilmeye başlanabilir. Ayrıca oluşan silajın uygun şartlarda korunması gerekmektedir. Uygun şartlarda korunmayan silajlık ürünler çabuk bozulur ve hayvanlara verilmesi durumunda hayvanlarda sindirim sisteminde bozukluk ve gebelerde yavru atıklarına neden olabilir. Yetiştiricilerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla silaj almaları durumunda iyi paketlenmemiş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan kayıtsız olarak ürünlerin alınmaması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karsta izinsiz silaj ürünü satışı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER