Karsta yaylalardan indirilen kurbanlıkların sevkine başlandı

Karsta yaylalardan indirilen kurbanlıkların sevkine başlandı


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde yaylalardan indirilen kurbanlıklar sevk edilmeye başlandı.
     Sarıkamış Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bölgeden sevki yapılmaya başlanan hayvanların sıkı denetimden geçirildiğini söyledi.
     Yalçın, Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerdeki yaylardan indirilen büyükbaş hayvanların, Kurban Bayramında satılmak üzere besi için Orta Anadolu illerine sevk edilmeye başlandığını ifade etti. Sevki yapılan hayvanların aşılarının yapılması, veteriner sağlık kurulu raporunun olmasının şart olduğunu belirten Yalçın, şunları kaydetti:
     Bölgemizdeki yaylalarda bulunan büyükbaş hayvanları, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Ankara, Yalova, Amasya, Konya gibi illere sevk ediyoruz. Buralarda besiye alınan hayvanlar bayrama az bir süre kala batı illerinde satışa sunuluyor. Biz de sevk işlemlerini sağlıklı ve sorunsuz yürütebilmek için hayvan sahiplerini sık sık uyarıyoruz. Aşıları yapılmamış, kulak küpeleri takılmamış küçük ve büyükbaş hayvanların il dışına çıkışları için veteriner sağlık raporu tanzim edilmeyeceğinden yetiştiricilerimizin hayvanlarını şap hastalığına karşı en az 15 gün önceden aşılatmaları gerekir. Ayrıca veteriner sağlık raporsuz hayvan sevk eden hayvan sahipleri ve şoförlere ağır para cezası uygulanacak.
     Yalçın, 10 gün içerisinde bin 500 büyükbaş hayvanın sevkinin yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karsta yaylalardan indirilen kurbanlıkların sevkine başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER