Kars Belediye Başkanı Bozkuş:

Kars Belediye Başkanı Bozkuş: "Ülkelerin gelişip kalkınmasında yetişmiş nesil ve insan gücü çok önemli"


KARS (A.A) - Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ülkelerin gelişip kalkınmasında yetişmiş nesil ve insan gücünün önemli olduğunu söyledi.
     Bozkuş, Özel Sultan Alparslan Koleji tarafından düzenlenen Kars Matematik-Türkçe Olimpiyatının ödül töreninde yaptığı konuşmada, kalkınmış ülkelerin beyin göçü aldığına dikkati çekti.
     Ülkelerin gelişip kalkınmasında yetişmiş nesil ve insan gücünün önemli olduğunu değinen Bozkuş, "Bu anlam içerisinde öğrencilerin ilköğretim çağında bu tür olimpiyatlara özendirilmesi beni mutlu etti. Bu çerçevede Özel Sultan Alparslan Kolejinin objektif bir şekilde ilimizin genelinde bir olimpiyat düzenleyerek ciddi bir çalışmaya imza attıklarını görüyoruz" dedi.
     Bozkuş, bu çalışmaların ardından Karsta üniversite sınavlarında iyi bir seviyenin yakalandığını görmek istediklerini ifade ederek, "Bu çalışmalarla 1970lerdeki Alparslan Lisesinin başarı oranlarının yakalandığını görmek istiyoruz. Bizler de bu tür programları önemsiyoruz" diye konuştu.
     Özel Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan da 7 ilçe ve merkezden toplam bin 400 öğrencinin katıldığı olimpiyatla Karsın durumunu ortaya çıkardıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kars Belediye Başkanı Bozkuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER