Kasım ayı enflasyon rakamları

Kasım ayı enflasyon rakamları -BUGİAD Başkanı Er: Enflasyonun son 14 ayın en düşük seviyesinde olması, bizler için oldukça mutluluk verici bir haber


BURSA (A.A) - Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, Enflasyonun son 14 ayın en düşük seviyesinde olması, bizler için oldukça mutluluk verici bir haber değerlendirmesini yaptı.
     Er, yazılı açıklamasında, enflasyon rakamlarındaki gerilemenin Orta Vadeli Plana göre uygulanan politikaların bir sonucu olduğuna vurgu yaparak, ekonominin büyümesinin Türkiyenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.
     Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) yüzde 0,38, Üretici Fiyatları Endeksinin (ÜFE) de yüzde 1,66 oranında arttığını hatırlan Er, şunları kaydetti:
     Bu doğrultuda Merkez Bankası, para politikalarını, ekonomik çevreler ise adımlarını bu çerçevede atarak Türk ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümesi için çalışıyor. Açıklanan Kasım ayı enflasyon rakamlarıyla da bu çalışmaların boşa gitmediğini görüyoruz. Atılan doğru adımlar enflasyonu düşürüyor. Enflasyonun son 14 ayın en düşük seviyesinde olması, bizler için oldukça mutluluk verici bir haber. Devletin ekonomide belirlediği hedefler ve uygulanan politikaların kararlılıkla sürdürülmesi halinde, Türkiye hem büyümeye devam edecek hem de belirlediği hedeflere daha kolay ulaşacaktır.
    
     Muhabir: Cem Şan / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Kasım ayı enflasyon rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER