Kastamonu İş Gücü Piyasası Talep Araştırması

Kastamonu İş Gücü Piyasası Talep Araştırması -Kastamonuda iş gücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacıyla yaptığı 2012 Yılı İş Gücü Piyasası Talep Araştırmasının tamamlandığı bildirildi -2013 yılının ilk yarısında


KASTAMONU (A.A) - Türkiye Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından, ildeki iş gücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacıyla yaptığı 2012 Yılı İş Gücü Piyasası Talep Araştırmasının tamamlandığı bildirildi.
     İŞKUR Kastamonu İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasının, eğitimin iş gücü talebine duyarlılığının artırılmasına, iş gücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlı olduğu belirtilerek, bu hedef doğrultusunda iş gücü piyasası talep boyutunu tespit edebilmek amacıyla 2012 Yılı İş Gücü Piyasası Talep Araştırmasının yapıldığı belirtildi.
     Araştırmanın, Kastamonu il genelinde, Eylül ve Ekim döneminde, 481 iş yerinde işveren temsilcileri ile yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda derlenen verilere dayanılarak hazırlandığı vurgulanan açıklamada, verilerin kapsadığı sonuçların Kastamonu İş Gücü Piyasası Analizi Raporu adıyla Ocak ayı içerisinde yayınlanacağı ifade edildi.
    
     -Açık iş oranı yüzde 4,3-
    
     Saha çalışmasından elde edilen veriler doğrultusunda Kastamonu genelinde açık iş oranının yüzde 4,3 olarak hesaplandığı belirtilen açıklamada, Sektörler itibariyle bakıldığında en yüksek açık iş oranının yüzde 6,4 ile inşaat sektöründe olduğu görülmektedir. İnşaat sektörünü yüzde 5,5lik açık iş oranı ile imalat sektörü ve yüzde 4,5lik açık iş oranı ile toptan ve perakende ticaret sektörü izlemektedir. Ancak bu oranlar değerlendirilirken ilgili sektörlerdeki iş yeri ve çalışan sayılarının göz ardı edilmemesi gerekmektedir ifadelerine yer verildi.
     Açıklamada, 2013 yılının ilk yarısının sonu itibariyle, sektörler içerisinde istihdam değişimine oransal farklılık gösterildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
     Sektör içerisinde oransal olarak en yüksek istihdam artışı beklenen üç sektörün, yüzde 11,8 ile inşaat, yüzde 10,4 ile imalat ve yüzde 9 ile toptan ve perakende ticaret sektörü olduğu görülecektir. Mobilya imalatçısı, tuğla imal işçisi, beden işçisi, bıçkıcı, şoför ve yük taşıma meslekleri 2013 yılı haziran ayı sonu itibariyle en fazla net istihdam artış beklentisinin olduğu ilk 5 meslektir. Buna karşılık, süt ve süt ürünleri işlemecisi, beden işçisi, inşaat kalfası, hemşire, sipariş hazırlama görevlisi meslekleri ise 2013 Yılı Haziran ayı sonu itibariyle en fazla net istihdam azalış beklentisinin olduğu ilk beş meslektir
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonu İş Gücü Piyasası Talep Araştırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER