Katip Çelebi Üniversitesine yabancı öğrencilerden yoğun

Katip Çelebi Üniversitesine yabancı öğrencilerden yoğun ilgi


İZMİR (A.A) - İzmirin en yeni devlet üniversitesi olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), yabancı öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Diş Hekimliği ve Mühendislik fakültelerinde eğitim görmek isteyen 196 yabancı öğrenci İKÇÜ Aydınlıkevler Yerleşkesinde düzenlenen sınavlara katıldı.
     İKÇÜden yapılan yazılı açıklamada, Diş Hekimliği Fakültesine alınacak 10 öğrenci için 89 kişinin başvurduğu belirtildi. Yunanistan, Türkmenistan, İran, Özbekistan, Filistin, Suriye, Ukrayna, Almanya, İran, Tacikistan, Azerbaycan, Moritanya, ABD, İngiltere, Irak, Kosova, Arnavutluk, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Afganistan, Irak gibi ülkelerden gelen öğrenciler, hocalar ve uzman gözetmenlerin eşliğinde ilk aşamada sabundan şekillerin yaptırıldığı uygulamalı sınava katıldı.
     Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, yabancı öğrencilerin okumak için üniversitelerine gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, Eğitim kalitemizin yüksek olması, İzmirin en modern hastanelerinden birine sahip olmamız, yerli yabancı tüm öğrencilerin dikkatini çekiyor. Bunun yanında fakültemizin eğitim dilinin İngilizce olması, üniversitemizin uluslararası formatta bir üniversite olması, uluslararası öğrenci oranının fazla olması ilgiyi artırdı dedi.
     Dekan Uysal, önümüzdeki yıl daha fazla sayıda uluslararası öğrenci almak istediklerini ve yabancı öğrenci oranının toplam kontenjanın yaklaşık yarısı olacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Katip Çelebi Üniversitesine yabancı öğrencilerden yoğun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER