KAÜ bünyesinde Ehlibeyt Uygulama ve Araştırma

KAÜ bünyesinde Ehlibeyt Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu


KARS (A.A) - Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) bünyesinde Ehlibeyt Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
     Merkezin müdürlüğüne atanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ötüken Senger, KAÜ Konukevinde düzenlediği basın toplantısında, günümüzde İslam aleminin Ehlibeyti anlamaya çok ihtiyaç duyduğu bir zaman sürecinden geçildiğini söyledi. Senger, Ehlibeyti gerçek anlamda tanımanın günümüz dünyasına barış, hoşgörü ve huzur getireceğini belirtti.
     Üniversitelerin görevlerinden birisinin topluma faydalı olacak, ülkesini, insanlarını, inancını, kültürünü, örf ve adetlerini koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek olduğuna işaret eden Senger, Üniversiteler bu görevlerini farklı yollarla yerine getirir. Bu yollardan biri de üniversitelere bağlı araştırma merkezleri kurmaktır dedi.
     Ehlibeytin birleştirici yönünü hareket noktası olarak aldıklarını, ülkenin birliğine, beraberliğine, aynı zamanda dünya barışına katkıda bulunmayı hedeflediklerini eden Senger, Kafkas Üniversitesi bünyesinde bu amaçla genelde insanlığa özelde ise ülkemize ve dinimize hizmet amacıyla yeni bir araştırma merkezinin kurulması kararlaştırılmış ve bu bağlamda Ehlibeyt Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur diye konuştu.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber KAÜ bünyesinde Ehlibeyt Uygulama ve Araştırma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER