Kavak beldesinde Aile Sağlığı Merkezinin temeli

Kavak beldesinde Aile Sağlığı Merkezinin temeli atıldı


SİVAS (A.A) - Yıldızeli ilçesine bağlı Kavak beldesinde hayırsever Zeki Şahin tarafından yaptırılacak Zeki-Nesibe Şahin Aile Sağlığı Merkezinin temeli atıldı.
     Temel atma töreninde konuşan Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, bu güzel davranışın herkese örnek olduğunu belirterek, hayırsever vatandaşa teşekkür etti.
     İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter de beldede aile sağlığı merkezinin yapımı için uğraştıkları sırada emekli öğretmen Zeki Şahinin merkezin yapımını üstlendiğini dile getirerek, Modern ve donanımlı bir aile sağlığı merkezine kavuşacak olduğumuz için mutluyuz. Burada bütün belde sakinleri bu konuda seferber oldu. Maddi ve manevi desteği olan herkese teşekkür ediyoruz. Beldemize hayırlı olmasını temenni ediyorum diye konuştu.
     Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, temeli atılan yeni aile sağlığı merkezinin Haziran ayı içerisinde hizmete açılacağını kaydetti. Sağlam, Bu davranışın bütün Sivaslılara örnek olması temennisiyle hayırlı uğurlu olsun diyorum dedi.
     Binanın yapımını üstlenen emekli öğretmen Zeki Şahin, eşi Nesibe Şahinle birikimleriyle bir yatırım yapmak istediklerini ve beldedeki eksikliği görerek yeni aile sağlığı merkezi binası için harekete geçtiklerini kaydetti. Şahin, Emekli öğretmen olduğum için okul yaptırmayı düşünüyordum ama eşim ve kızım doktor olduğu için aile sağlığı merkezi yaptırmak istedik. Alt katı sağlık ocağı, üst katları ise lojman olacak şekilde bir inşaat yapma kararı aldık. Valimizin, başkanımızın, müdürlerimizin desteği ile yatırımımıza başladık. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Sağlık ocağının beldemize, ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi ve Zeki-Nesibe Şahin Aile Sağlığı Merkezinin temeli atıldı.
     Temel atma törenine, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş ve belde halkı katıldı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Kavak beldesinde Aile Sağlığı Merkezinin temeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER