Kayak

Kayak -Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Ilgaz Kaymakamlığı tarafından Çankırıda düzenlenen Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası ve Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası sona erdi (Fotoğraf


ÇANKIRI (A.A) - Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Ilgaz Kaymakamlığı tarafından Çankırıda düzenlenen Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası ve Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası sona erdi.
     Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezinde düzenlenen 8 üniversite ve 3 ülkeden 67 sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde, bayrak yarışları yapıldı.
     Yarışların ardından dereceye giren sporculara kupaları ve madalyaları törenle verildi.
     Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, ödül töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonanın herhangi bir aksama olmadan, başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.
     Ilgazda gelecek yıl daha geniş kapsamlı bir organizasyonla bu şampiyonayı gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Vali Özcan, Ilgaz için güzel projelerimiz var. Doruk mevkisinde yeni bir telesiyej hattı ve yeni bir pist alanı yapmaya başlayacağız. Yıldıztepede yeni konaklama yeri, 2 futbol sahası ve tabiat parkı yapacağız. Bu yarışmaya katılan yarışmacılara başarılar diliyorum diye konuştu.
     Öte yandan, Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu yarışlarında kadınlarda Kastamonu Üniversitesi toplamda 84 puanla birinci, Niğde Üniversitesi 70 puanla ikinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 60 puanla üçüncü oldu.
     Erkeklerde, Atatürk Üniversitesi 106 puanla birinci, Gazi Üniversitesi 95 puanla ikinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 64 puanla üçüncü oldu.
     Bugün yapılan bayrak yarışlarında dereceye giren üniversiteler şöyle:
    
     -Erkekler-
    
     1. Atatürk Üniversitesi
     2. Gazi Üniversitesi
     3. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
    
     -Kadınlar-
    
     1. Kastamonu Üniversitesi
     2. Cumhuriyet Üniversitesi
     3. Niğde Üniversitesi
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER