Kayak

Kayak -INAS Dünya Şampiyonası için Erzurumda kamp yapan Özel Sporcular Kayak Milli Takımı derece hedefliyor -Özel Sporcular Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım: Sporcularımız, antrenörlerimiz eşliğinde kampı en verimli şe


ERZURUM (A.A) - Erzurumda 7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Kayak Şampiyonasına hazırlanan Özel Sporcular Kayak Milli Takımı son antrenmanlarını yapıyor.
     Özel Sporcular Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4-9 Martta Erzurumda yapılacak şampiyonaya için 13 Şubattan buyana Konaklı ve Kandilli kayak merkezlerinde kamp yaptıklarını söyledi.
     Yıldırım, 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonası için İzmir ve Karsta da kamp yaptıklarını ifade ederek, Sporcularımız antrenörlerimiz eşliğinde kampı en verimli şekilde geçirdi. Umuyoruz, bunun karşılığını çok iyi sonuçlarla alırız dedi.
     Yarışlara 10 ülkeden yaklaşık 120 sporcunun katılacağını belirten Yıldırım, Türkiyenin de 7si Alp Disiplini, 3ü Kuzey Disiplini dalında olmak üzere 10 sporcuyla katılacağını ifade etti.
     Alp Disiplini sporcularının Konaklı Kayak Merkezinde, Kuzey Disiplini Sporcularının da Kandilli Kayak Merkezinde antrenmanlarına devam ettiğini dile getiren Yıldırım, Sporcularımızın yarışların yapılacağı pistlerde antrenman yapmasını özellikle istedik. Bu bizim için bir avantaj olacak. Diğer ülkelerden sporcular da 3 Martta gelecekler ve yarıştan önce son antrenmanlarını yapma fırsatı bulacaklar. Onlar da pistleri tanımış olacak diye konuştu.
     Alp Disiplini antrenörlerinden Tarkan Üsta, yarışlardan en iyi dereceyi elde edip madalya kazanmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Geçen yılki yarışlara katılan tecrübeli sporcularımız var. Kamp güzel geçti. Dünya şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sporcularımız 13-21 yaş aralığında. Yarış tarihi yaklaştıkça sporcuların heyecanı da artıyor.
     Sporculardan 21 yaşındaki Tuba Tekin, 8 yıldır kayak yaptığını ifade ederek, Geçen yılki yarışlarda dünya ikincisi oldum. Bu çok güzel bir duygu. Hocalarımız sayesinde bu sene birinci olacağım dedi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER