Kaybettiği kollarına inat hayata küsmedi

Kaybettiği kollarına inat hayata küsmedi -Çocukken elektrik akımına kapılarak iki kolunu ve bir bacağını kaybeden Sebahattin Genli, kollarının ucuna yaptırdığı özel aparatları kullanarak maket evler yapıyor -Genli, evinde kurd


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - Çocukken elektrik akımına kapılarak 2 kolunu ve bir bacağını kaybeden Sebahattin Genli, kollarının ucuna yaptırdığı özel aparatları kullanarak maket evler yapıyor.
     Genli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşında inşaatta elektrikçilik yaparken yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu 2 koluyla 1 bacağını kaybettiğini belirterek, bu durumun hayata tutunmasına engel olmadığını söyledi.
     Her insanın bazı kazalar sonucu engelli olabileceğini ifade eden Genli, yaşadığı olay sonrasında 4 yıl hastanede yattığını kaydetti.
     Genli, hastaneden çıktıktan sonra bateri çalmayı öğrenmek istediğini anlatarak, ellerine bağladığı bagetlerle evde çalışmaya başladığını dile getirdi.
     Kollarına taktırdıkları protezlerle mutlu olamadığını, bu nedenle onları çıkararak kullanmadığını belirten Genli, yaptığı antrenmanlar sonrasında bateri çalmayı öğrendiğini, kurdukları grupla müzik yaptıklarını anlattı.
     Genli, bir süre önce bateri çalmayı bıraktığını dile getirerek, maket ev yapmaya ağırlık verdiğini ifade etti.
    
     -Maket evlerine 10 sergi açtı-
    
     Genli, maket ev yapmaya 1996 yıllarında başladığını dile getirerek, 5 metrekare atölyede çalışarak maket ev yapmayı öğrendiğini söyledi.
     Bazı ağaç ürünlerini kullanarak yaptığı maket evlerin kendisine huzur verdiğini kaydeden Genli, "Benim acınacak halim yok. Ev hayatında özgür olduğum için maket ev yapıyorum. Türkiye genelinde 10a yakın sergi açtım. Eserlerimin insana ulaşması bana şevk veriyor. Var olduğumu hissediyorum. 100 parmağınız olsa bu yaptığı evleri yapma olanağınız yok. Ben görsel olarak engelliyim ama çalışan ve üreten kişiyim. Burada yaptığım maket evler beni hayata bağlıyor" diye konuştu.
     Evin kendisi için bir mutluluk sembolü olduğunu vurgulayan Genli, bu nedenle hazırladığı ağaç parçalarından maket evler yaptığını kaydetti.
    
     -"İnsanlar bunları benim yaptığıma inanmıyor"-
    
     Ailesinin kendisini engelli olarak görmediğini belirten Genli, birçok engellinin kendisini gördüğünde Ben bunu niye yapamayayım diyerek bazı uğraşlar edindiğini söyledi.
     Genli, "Açtığım sergilerde bazı insanlar maket evleri benim yaptığıma inanmıyor" diyerek, bu durumun satışlarına olumsuz yansıtığını anlattı.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kaybettiği kollarına inat hayata küsmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER