Kayserideki uyuşturucu ticareti davasında karar

Kayserideki uyuşturucu ticareti davasında karar -Tomarza ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen kişi, 5 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı -Tutuklu sanık Enver Yalçın: -Oğlum okula gitmek için 2 saat yürüyordu. Ona


KAYSERİ (A.A) - Kayserinin Tomarza ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen kişi, 5 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 bin lira para cezasına çarptırıldı.
     Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Enver Yalçın (45) hazır bulundu.
     Maddi durumu iyi olmadığı için avukat istemeyen Yalçın, savunmasını kendisi yaptı. Yalçın yaptığı savunmada Biri bana musallat oldu. Borçlu olmamdan, parasız olmamadan faydalanmak istedi dedi.
     Yaptığı işten çok pişman olduğunu, polis ekiplerinin arama yaparken pişman olduğu için onlara uyuşturucu maddenin bulunmasında yardımcı olduğunu iddia eden Yalçın, şunları kaydetti:
     Ben 4 çocuk babasıyım. Overlokçuluk yapıyorum. Hayatımda iki kez içki içtim ikisinde de başıma iş geldi. Yine bir düğünde içki içerken bana bu işi teklif ettiler. Oğlum okula gitmek için 2 saat yürüyordu. Ona bir motor almak için 5 bin lira karşılığında bu işi yaptım.
     Mahkeme operasyona katılan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlisi bir polisi tanık olarak dinledi.
     Görevli polis, Biz minibüsün motor kısmında 2 buçuk kilo esrarı bulduktan sonra sanığı emniyete götürüyorduk. Sanık aracın kapı döşemelerinde bir miktar daha esrar olduğunu söyledi. Bize yardımcı oldu dedi.
     Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda sanığa Ticaret amaçlı uyuşturucu madde nakletmek suçundan 9 yıl hapis cezası verdi.
     Sanığın duruşmadaki iyi hali ve esrarın bulunmasında polis ekiplerine yardımcı olmasından dolayı hapis cezası 5 yıl 7 ay 15 güne indirildi. Mahkeme heyeti ayrıca sanığı 5 bin para cezasına çarptırdı.
    
     -Olay-
    
     Kayserinin Tomarza ilçesinde 26 Ekim 2012 günü bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Enver Yalçının kullandığı minibüsü durdurmuş ve araçta yapılan arabada toplam 31 kilo esrar ele geçirilmişti.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kayserideki uyuşturucu ticareti davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER