Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı


YALOVA (A.A) - Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarımsal Yayım ve Danışmalık Sınavının 21 Nisan günü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (UTEM) yapılacağını bildirdi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, sınava, tarımsal alanda lise, ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim almış tüm teknik elemanların katılabilecekleri belirtildi.
     Sınava müracaat için genel müdürlükçe hazırlanan matbu kişi bilgi formu ile başvurulabileceği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Uzman tarım yayımcısı ve uzman tarım danışmanı sertifikası almak için başvuranların en az üç yıl süreyle kamuda, sivil toplum örgütlerinde veya özel sektörde tarımsal yayım veya danışmanlık hizmetlerinde çalıştıklarını gösterir belge, mezun olduğu bölüm dışında, çalıştığı alanda sertifika almak isteyen kişilerin bu durumunu gösterir il veya ilçe müdürlüğünce onaylı belge ibraz etmeleri gerekmektedir. Başvurularında mezuniyet belgeleri esas alınacak, bu belgelerde adayların bölüm isimleri yer alacak, bölüm ismi yer almayan program ismi yer alan belgelere ek olarak transkript gibi bölüm belirten belgeler adaylardan istenecektir.
     Açıklamada, başvuruların gerekli evrakla birlikte en geç 6 Marta kadar İl Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğüne şahsen yapılması gerektiği bildirildi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER