Kayseriden Kameruna kardeşlik eli

Kayseriden Kameruna kardeşlik eli


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekinin "Kardeş şehir" protokolünü imzalamak için Kamerunun Maroua şehrini ziyaret ettiği bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Özhaseki ve beraberindeki yetkililere Marouada Bölge Eyalet Valisi Josept Beti Assomo, Maroua şehri Belediye Başkanı Robert Bakari ve şehrin ileri gelenleri tarafından resmi törenle karşılandı.
     Tören, Kameruna özgü müzik aletleri ve dans gruplarının gösterileriyle renklendi.
     Ziyaret çerçevesinde bölgede çeşitli gezi ve incelemelerde bulunan Özhaseki ilk olarak Kayserili hayırseverler tarafından Marouaya yaptırılan Cemile Hanım Yetimhanesi ve Kayseri-Maroua Kardeşlik Okulunu ziyaret etti.
     Yetimhane hakkında yetkililerden bilgi alan Özhaseki, buradaki çocuklarla yakından ilgilenerek çocukların seslendirdiği ilahileri dinledi.
     Yetim çocukların söylediği ilahiler, davetliler ve Başkan Özhasekiye duygu dolu anlar yaşattı. Daha sonra Maroua Aşevini ziyaret eden Özhaseki, aşevinde yemek dağıttı.
     Özhaseki ziyaretinin ikinci gününde ise Kayseri ile Maroua şehri arasında "Kardeş şehir" protokolünü imzalandı.
     Burada konuşan Maroua şehri Belediye Başkanı Bakari, Kayseri ile imzalanan işbirliği protokolünü çok önemsediklerini ifade ederek bu işbirliğinin iki şehir ve iki ülke arasındaki dostluk köprüsünü güçlendireceğini belirtti.
     "Şehrim olan Kayseriden ve ülkemden size selamlar ve dostluk mesajları getirdim" diyen Başkan Özhaseki ise, uzaklardaki dostlarla kucaklaşmak için binlerce kilometre öteden Kameruna geldiklerini dile getirdi.
     Yapılan işbirliğinin kalıcı olacağını vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:
     "Yapılan işbirliği ile dostluğun yanı sıra ticari ilişkilerde gelişecek. Şunu özellikle belirtmek istiyorum biz, yıllarca batıdan gelerek buranın kaynaklarını sömüren insanlara asla benzemeyiz. Onlardan çok farklıyız. Sizlere dost elimizi uzatmak için geldik. Halkınız, ömürlerinde ilk defa sömürmeyen beyaz Müslüman insan gördüklerini, beyaz temiz bir el gördüklerini bize söylediler. Gerçekten çok duygulandık. Buradaki eğitim ve sağlık hizmetlerinin Hristiyan misyonerlerin elinde olduğunu öğrendik. Misyonerlerin hastalanan insanlara tedavi olabilmeleri için Hristiyan olma şartını koşmaları son derece üzüntü verici. Yine doğum yapmak için hastaneye müracaat eden hanımlara Hristiyanlık şartı getirmelerini asla doğru bulmuyorum. Bu konuda da elimizden gelen desteği sizlere vereceğiz. Buraya bölgedeki Müslümanların faydalanması için bir doğumevi kuracağız. Doktorunu ve hasta bakıcısını da göndereceğiz."
     Konuşmaların ardından Kayseri ile Maroua şehri arasında "Kardeş şehir" protokolü imzalandı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseriden Kameruna kardeşlik eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER