Kazanda İbrahim Fırtına Lisesinin ismi değiştirildi

Kazanda İbrahim Fırtına Lisesinin ismi değiştirildi -Kent Konseyinin girişimleriyle Hava Orgeneral İbrahim Fırtına Lisesinin isminin Kazan Lisesi olarak değiştirildiği bildirildi


ANKARA (A.A) - Kazan Kent Konseyinin girişimleriyle Kazan Hava Orgeneral İbrahim Fırtına Lisesinin ismi, Kazan Lisesi olarak değiştirildi.
     Kazan Milli Eğitim Müdürü ve Kazan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Göktaş, 2010 yılında yaptıkları bir toplantıda Fethiye Mahallesi Muhtarı İbrahim Gürağaçın önerisi üzerine Kazan Hava Orgeneral İbrahim Fırtına Lisesinin isminin değiştirilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.
     Bu önerinin genel kurulda da kabul gördüğünü anlatan Göktaş, şöyle konuştu:
     Okula Kazanlı şehitler Yavuz Başayar ve Mehmet Özdenin isminin verilmesi için başlattığımız imza kampanyası sonucu topladığımız 4 bin imzayı Ankara Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdik. Milli Eğitim Bakanlığının uygun görmesi ve okulu yaptıran Ankara Ticaret Odasının (ATO) da isim hakkından feragat etmesi sonucunda Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan başkanlığında toplanan ad verme komisyonu, Hava Orgeneral İbrahim Fırtına Lisesinin ismini Kazan Lisesi olarak değiştirdi.
     Göktaş, ancak şu anda ticaret meslek lisesi olarak eğitim veren eski Kazan Lisesinin, halk arasında hala bu isimle anıldığını, bu nedenle de karışıklık yaşanabileceğini belirtti.
     Karışıklığın yaşanmaması için okulun, Akıncı bölgesinde yer alması nedeniyle isminin Kazan Akıncı Lisesi olarak yeniden değiştirilmesi yönünde talepte bulunduklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Nuğman Göktaş
     Yayıncı: Şükran Yücel / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kazanda İbrahim Fırtına Lisesinin ismi değiştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER