Kepenk kapattırana hapis cezası verilmesi

Kepenk kapattırana hapis cezası verilmesi -Esnafa zorla kepenk kapattırdığı iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan sanık F.K. ile ilgili gerekçeli karar tamamlandı -Kararda, kepenk kapattırma eyleminin örgütün topl


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda esnafa zorla kepenk kapattırdığı için Terör örgütü üyesi olmak suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan sanık F.K. ile ilgili gerekçeli karar tamamlandı.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan gerekçeli kararda, 13-14 Mayıs 2011 tarihlerinde Şırnakın Uludere ilçesinde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü ele geçirilen 12 terör örgütü mensubu için örgütün çağrısı üzerine Diyarbakırda kepenk kapatma eyleminin gerçekleştirildiği hatırlatıldı.
     Kararda, söz konusu olayda, bu eyleme uymayan bazı esnafın sanık F.K. tarafından Herkes kepenk kapamaya riayet edecek. Buna uyulmazsa gereken yapılacaktır diye sert bir dil ve tehdit edici şekilde uyarıldığı kaydedildi.
     Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan sanığın, Çamur adlı gizli bir tanık tarafından da teşhis edildiği belirtilen kararda, yapılan yargılama sonucunda sanığın TCKnın 314/2. maddesinde yer alan terör örgütü üyesi olmak suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı ifade edildi.
    
     -Mahkemenin yorumu-
    
     Mahkeme, hazırladığı gerekçeli kararın eylemin nitelendirilmesine ilişkin kabulü bölümünde, yargılamaya konu eylemi şu şekilde değerlendirdi:
     Sanığın, terör örgütünün amaçları doğrultusunda yayın yapan internet sitelerinin bir gün sonraki eyleme ilişkin çağrılarına uygun olarak, iş yerlerine girip çıkmayı kolaylaştırmak, örgütsel faaliyetlerini ve kimliğini gizleyebilmek için meşru olan başka bir iş yaptığı izlenimi vermek üzere hareket ettiği, geniş bir alandaki esnafa eylem çağrıları doğrultusunda iş yerlerini açmamaları yönünde bildirimde bulunduğu ve bundan sonuç aldığı anlaşılmaktadır.
     Örgütün hiyerarşik yapısı içinde bu eylemin kararlaştırıldığı, cebir ve şiddet, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen kepenk kapattırma eyleminin örgütün toplum üzerindeki etkinliğini, zorlayıcı gücünü ortaya çıkardığı ve bu suretle örgütün propagandasının da yapıldığı anlaşıldığından, sanığın eylemlerinin işleniş biçimi ve niteliğinden hareketle örgütün hiyerarşik yapısına dahil örgüt üyesi olduğu ve böylelikle sanığın terör örgütünün üyesi olmak suçunu işlediği kabul edilmiştir.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kepenk kapattırana hapis cezası verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER