Kepezde 8 Piyon Satranç Turnuvası sona

Kepezde 8 Piyon Satranç Turnuvası sona erdi


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen 8 Piyon Satranç Turnuvası sona erdi.
     Kepez Belediyesi tarafından, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Satranç Temsilciliği işbirliğiyle afacanlar, minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen 8 Piyon Satranç Turnuvasının final müsabakaları yapıldı.
     Turnuvada afacanlarda Talha Adnan Selen, miniklerde Muharrem Sefa Altay, küçüklerde Dinçer Taşdöğen, yıldızlarda Mehmet Kangal ve gençlerde Ahmet Değirmenci birinci oldu. Okullarda ise birinciliği gençler kategorisinde Nevzat Saygan Anadolu Lisesi, yıldızlar kategorisinde Mobil Ortaokulu, küçükler kategorisinde Fikret Haluk Saraçoğlu Ortaokulu, minikler kategorisinde Aslanlar İlköğretim Okulu, afacanlar kategorisinde ise Baraj İlkokulu elde etti.
     Dereceye giren öğrencilere okulların yöneticileri ile sporculara ödül ve kupaları, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Satranç İl Temsilcisi Mustafa Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
    
     -Hedef uluslararası turnuva-
    
     Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, satrancın zamanın önemini en iyi şekilde vurgulayan ve zamanı kullanma becerisini artıran bir oyun olduğunu söyledi. Düzenledikleri basketbol, futbol ve voleybol turnuvaları ile yüzlerce genci dostluk etrafında topladıklarını ifade eden Tütüncü, öğrencileri şimdi de satranç turnuvası ile farklı bir spor alanında buluşturduklarını kaydetti.
     Oyuncuların bir hedef için hareket ettiği, plan ve taktik geliştirdiği satrancı gençler arasında yaymak istediklerini vurgulayan Tütüncü, satranç turnuvası ile Antalyada bir ilke imza attıklarını belirtti. Tütüncü, ilerleyen yıllarda düzenledikleri satranç turnuvasını önce il düzeyine, sonra da ulusal ve uluslararası düzeye taşımak istediklerini bildirdi.
     Satranç İl Temsilcisi Mustafa Şahin de satrancın gençlerin gelişiminde büyük önem taşıdığını ifade etti. Şahin, satrancı daha yaygın hale getirmek istediklerini, Kepez Belediyesi öncülüğünde bunun da ilk adımını attıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kepezde 8 Piyon Satranç Turnuvası sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER