KESK Genel Başkanı Özgen:

KESK Genel Başkanı Özgen: Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz dedi.
     Mardin KCK davasının ilk duruşmasını izlemek üzere Diyarbakıra gelen Özgen, beraberinde Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ve bölgedeki Eğitim-Sen şube başkanlarıyla adliye önünde basın açıklaması yaptı.
     Özgen, 22 yıldır sendikal mücadele ile emek ve demokrasi mücadelesini bir arada yürütme konusunda çaba harcadıklarını belirterek, Bu ülkenin ezilen bütün halkları, bu ülkenin Kürtleri bu sürece karşı direniyor. Bu politikaları bu şekilde hayata geçirme eğilimi bu ülkede birçok kesime ağır bedeller ödenmesine sebep olmuştur. Dün İstanbulda Çağlayan Adliyesinde gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarının davasındaydık. Bizler artık bu arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz dedi.
     Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ise Pariste öldürülen 3 kadın için Diyarbakırda düzenlenen cenaze törenine değinerek, Diyarbakırlılar barışa nasıl özlem duyduklarını bir kez daha gösterdiler. Eğitim-Sen ve KESK üyelerimizin mağdur kaldığı tutumdur. Birçok üyemiz bugün haksız ve hukuksuz bir biçimde tutuklanmış ve özgürlükleri kısıtlanmıştır diye konuştu.
     Açıklamanın ardından Özgen ve beraberindekiler Mardin KCK Davasının duruşmasını izledi.
    
     Muhabir: Cihan Eser - Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber KESK Genel Başkanı Özgen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER