KESOBdan gelir vergisi uyarısı

KESOBdan gelir vergisi uyarısı


KARS (A.A) - Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Adem Burulday, basit usulde vergilendirilen mükelleflerin 2012 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamesi verme süresinin 25 Şubatta sona ereceğini bildirdi.
     Burulday, yaptığı yazılı açıklamasında, KESOB bünyesinde oluşturulan muhasebe servisinde, basit usulde vergilendirilen esnaf ve sanatkarların muhasebe işlemlerinin yapıldığını belirtti.
     Düzenlenen beyannamelerin elektronik ortamda ilgili vergi dairesine gönderildiğini ve elektronik ortamda düzenlenen tahakkuk fişi ve vergi levhasının üyelere teslim edildiğini ifade eden Burulday, şunları kaydetti:
     Bütün işlemler birliğimizde tamamlanmakta, esnaf ve sanatkarlarımız vergi dairesi veya başka bir kurum ve kuruluşa gitmek zorunda kalmamaktadır. Ancak bazı üyelerimiz muhasebe işlemlerini yetkisiz kişilere yaptırmaktadır. Bu üyelerimiz kredi, çek alımı için bankalara müracaatlarında, kurum ve kuruluşlardaki diğer işlemlerinde hesap özeti, gelir vergisi beyannamesinin istenmesi durumunda bu belgeleri temin edememekte ve mağdur olmaktadırlar. Ayrıca yetkisiz ve kayıt dışı olarak beyanname düzenleyen kişiler, bu işlem karşılığında almış oldukları ücret için herhangi bir belge düzenlememekte ve vergi kaçağına ve kaybına neden olmaktadırlar.
     Burulday, basit usulde vergilendirilen esnaf ve sanatkarların mağdur olmamaları ve para cezası ile karşı karşıya kalmamaları için, öncelikle bağlı olduğu odaya müracaat ederek kullanmak zorunda oldukları belgeleri temin etmelerini ve 25 Şubata kadar da birliğe müracaat ederek yıllık gelir vergisi beyannamelerini vermelerini istedi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber KESOBdan gelir vergisi uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER