Kırıkkalede Rengarenk Nağmeler konseri

Kırıkkalede Rengarenk Nağmeler konseri


KIRIKKALE (A.A) - 1991 yılında Ankara Ümitköyde bir emekli öğretmen tarafından kurulan Ana Kucağı Derneği faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Zihinsel engelli genç ve aileleri yararına oluşturulan ve bünyesinde down sendromlu gençleri barındıran dernek, Rengarenk Nağmeler isimli oluşturdukları koro ile konserler veriyor.
     Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihin Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği kurulduğu günden bugüne kadar down sendromlu çocuklar için yaptığı çalışmalarına bir yenisini de Kırıkkalede ekledi ve down sendromlu bireylerle birlikte Kırıkkale Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine konser vererek seslerini duyurmayı başardılar.
     Bahşılı Kızılay temsilcisi Barış Gümüşbaşın davetlisi olarak Kırıkkaleye gelen Ana Kucağı Derneği, Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Öğrencilere birbirinden güzel Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserleri ile duygusal anlar yaşattılar. Down sendromlu öğrencilerden oluşan Rengarenk Nağmeler topluluğu, gönüllü anneleri ile birlikte söylediği şarkılar ve türküler salondan büyük alkış alırken, konseri dinleyen öğretmen ve öğrenciler duygusal anlar yaşadı.
    
     Muhabir: Ahmet Yaman
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede Rengarenk Nağmeler konseri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER