Kırıkkalede Ana Sınıfı öğrencilerine

Kırıkkalede Ana Sınıfı öğrencilerine trafik kuralları eğitimi verildi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede Ahmet Sümer İlköğretim okulunda Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ana sınıfı öğrencilerine trafik kuralları eğitimi verildi.
     Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya burada yaptığı açıklamada, öğrenciler daha önce trafik eğitim parkurlarına giderken, şimdi parkuru okullara getirdiklerini ifade etti.
     Öğrencilere öncelikle sınıflarda slayt eşiliğinde temel trafik kuralları eğitimini verdiklerini belirten Kaya, şöyle konuştu:
     Sınıflarda verdiğimiz eğitimlerden sonra aldığımız arabalarla uygulamalı eğitim veriyoruz. Sınıflarda teorisini, dışarıda ise uygulamasını gösteriyoruz. Çocuklar sayesinde velileri de yönlendirebiliyoruz. Çünkü her şey çocuklarda başlıyor. Yirmi yaşına gelmiş birini eğitmekle, yedi yaşına gelmiş bir çocuğu eğitmek arasında çok fark var. Çocuklara verilen bu eğitim her şeyden daha önemli. Ülkemizde her yıl 10 bin kişi trafik kazasında hayatını kaybediyor. Bu sayı bir ilçenin nüfusu kadar. Her yıl bir ilçe yok oluyor. Bu sadece olay yerindeki veriler. Hastaneye gidip hayatını kaybeden, sakat kalanlar da var. Trafik kazalarında milli servetimizi kaybediyoruz. Bu dönem içerisinde 6 okula gittik. Amacımız bir yıl içerisinde bütün okullara ulaşmak.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kırıkkalede Ana Sınıfı öğrencilerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER